imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Titokban már külsős fejlesztőknél az Apple Watch


Az Apple központjában létrehoztak egy titkos fejlesztői részleget, ahova kiváltságos partnereket hívtak meg, hogy még a megjelenés előtt élesben tesztelhessék rajta az általuk fejlesztett alkalmazásokat.

A kiszivárogtatott információk szerint már hetekkel ezelőtt beengedték az Apple központjában kialakított titkos Apple Watch-laborba a cég kiemelt partnereinek fejlesztőit, hogy még a hétfői esemény előtt tökéletesre csiszolhassák az általuk fejlesztett külsős alkalmazásokat.

A beszámoló szerint ezek a kiváltságos személyek olyan cégek munkatársai, mint a Facebook, a BMW vagy a United Airlines, egyszóval tényleg csak a legnagyobb és az Apple-lel legjobb kapcsolatot ápoló vállalatok kapták meg ezt a különleges lehetőséget.

Forrás: Wired
Forrás: Wired

De még ez a néhány külsős fejlesztő is csak komoly megkötések mellett dolgozhat az Apple Watch-csal: a termekben blokkolták az internetet, nem vihetnek be mobiltelefont, a bent legyártott programok forráskódjának tárolására használt merevlemezeket pedig nem vihetik ki az Apple központjából.

Ahogyan az iPhone sikerében is nagy szerepet játszott az App Store bőséges választéka, az Apple Watch fogadtatásában is kulcsfontosságú lehet a megjelenéskor elérhető alkalmazások száma és azok kidolgozottsága, így nem meglepő, hogy az Apple igyekszik a legfontosabb alkalmazások minőségét garantálni.

Forrás: Bloomberg
Forrás: Bloomberg

Tekintettel arra, hogy az Apple Watch egy új termékkategória első példánya az Apple-nél, és az okosórák ipara egyelőre globálisan is gyerekcipőben jár, nem kis kihívást jelent a fejlesztők számára, hogy az alkalmazások hasznosak legyenek, ugyanakkor ne legyen zavaró a használatuk. Ráadásul a túl gyakori értesítések nem csak a felhasználókat bosszanthatják, komoly hatással lehetnek arra is, hogy milyen gyakran kell tölteni az Apple Watch-ot, így duplán érdemes fontolóra venni, milyen értesítések jelenjenek meg az óra kijelzőjén.

Persze nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy valódi Apple Watch modellen tesztelhesse fejlesztés közben alkalmazását, így sokan kénytelenek voltak saját kreativitásukra hagyatkozni a prototípus elkészítésekor.

Egyre több információ érkezik az Apple Watch-ról, de a legfontosabb kérdések még mindig megválaszolatlanul maradnak, legalábbis hétfőig. Addig még ki kell bírnunk kétségek közt.

Írjátok be a naptárba: Március 9 Apple keynote. Vagy klikk ide: iCal meghívó

Forrás: Bloomberg
Borítókép: Softpedia

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!