imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Titokzatos terméken dolgozik az Apple


Sőt, egyből három modell is van belőle, amit engedélyeztetni szeretnének a cupertinóiak. A beadványt azonban teljes körű diszkréció övezi, ami egyébként tartalmazza a használati utasítást, a termék paramétereit és a róla készült fotókat is. A vezeték nélküli töltéshez vagy inkább Sirihez lehet köze?

Ez nem szabadalmi kérelem, ezek már bevezetendő termékek, amik egészen az FCC-ig (Federal Communications Commission) jutottak, de az Apple nagyon nem szeretné, ha kiderülne, mik azok. Az első termékre vonatkozó elbírálási kérelmet tavaly szeptemberben nyújtották be és az A1844 modellszámot viseli, a már idén januárban bejegyzett termék pedig az A1846-ost, a mostani harmadik pedig az A1845-öst. Egészen titokzatos, hogy mit rejtegethet az Apple a nagyközönség elől.

apple-a1844-fcc-filing
A modell első változata

Utóbbiról mindössze annyi derül ki, hogy vezeték nélküli eszközről van szó, ami rendelkezik Bluetooth LE és NFC szabványokkal. Az elsőről, ahogy a képen is láthatjuk, annyi látszik, hogy az eszköz lekerekített sarkokkal rendelkezik, alulról pedig két csavaros felfogatása van. Elsőre az Apple TV ugrott be róla, de igazából bármilyen más hasonló átmérőjű eszköz szóba jöhet. Esetleg egy vezeték nélküli töltő az elkövetkezendő iPhone-okhoz vagy egy Siri “hangszóró”?

Kuo szerint minden új iPhone megkapja majd a vezeték nélküli töltés funkciót, ez most már szinte biztos. Főleg, hogy épp az imént csatlakozott az Apple a Wireless Power Consortium nevű kezdeményezéshez, aminek jelenleg már 213 tagja van. Ennek célja, hogy a cégek egységesítsék a vezeték nélküli töltésre vonatkozó technológiákat; a végén még az is lehet, hogy egy szabványos megoldást vezet majd be a cupertinói vállalat is.

iphone-samsung-charging

Egyes források szerint ha lesz is ilyen töltő, akkor sem lesz az alapcsomag részeként, ezt külön kell majd megvásárolnunk, mint ahogy most sem jár az iPhone-ok mellé asztali dokkoló. Az IHS Technology elemzője, Vicky Yussuff szerint muszáj az Apple-nek a vezeték nélküli töltéshez kompatibilissé tenni a telefonjait, ugyanis a felhasználók 90%-a szeretne ilyet használni a hagyományos kábeles megoldás helyett.

Az Apple konkurens cégeinek vezeték nélküli töltésre vonatkozó sikerei egy olyan tényező, amit most már az Apple nem hagyhat figyelmen kívül. Az IHS Technology fogyasztói áttekintése azt mutatja, hogy a vásárlók 90%-a szeretne vezeték nélküli töltést a következő telefonjába.

amazon-echo-google-home

Ugyanakkor rég hallhattunk már Siri dedikált eszközéről és SDK-járól is, ami az Amazon Alexájához hasonlítható a leginkább. Tavasszal vártuk, hogy már a WWDC-n mutasson belőle valamit az Apple, eddig azonban még semmit sem tudunk róla. Mindazonáltal az szinte biztosra mondható, hogy valamikor ki fog adni egy ilyen terméket az Apple. A piacon igen nagy népszerűségnek örvend jelenleg is az Amazon és a Google terméke is, mindenképpen lenne rá kereslet az Apple-felhasználók körében is.

Ezen a területen mindenképp hátrányból indulna az Apple, hiszen jelenleg csak az Apple TV hasonlítható az imént említett két eszközhöz, és Sirinek is vannak hiányosságai. Ellenben mellette szól, hogy az Alexához képest sokkal több nyelven tud, illetve sokkal több eszközön is elérhető. Ha egyszer lesz ilyen, akkor csak óvatosan a tévézéssel, nehogy véletlen berendeljetek vele egy rakat babaházat.

Bármit is rejtegessen az Apple, az biztos, hogy nagyon jól csinálják…

Forrás: 9to5mac, MacRumors és The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!