imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Több Apple Arcade-címet is jelöltek a Game Awardson


A legjobb mobiljátékok 5 jelöltjéből hármat is megtalálni az Apple szolgáltatásában.

A The Game Awardsot 2014 óta rendezik meg, afféle videójátékos Oscarnak számít. Az esemény egy kanadai származású újságíró, Geoff Keighley nevéhez köthető. Nézettsége évről évre meredeken emelkedik, a tavalyi műsort már 26.2 millió ember figyelte. A rendezvényen olyan kategóriákban indulnak a versenyzők, mint a legjobb játék és a legjobb történet, de természetesen a legkiválóbb mobilos címeknek is jár saját díj.

A jelölési folyamat meglehetősen összetett. A TGA-nak van egy tanácsadói testülete, amely olyan nagy cégek képviselőiből áll, mint a Nintendo, a Microsoft, vagy az Activision. Az összesen 10 vállalat illetékesei választják ki a játékvilág híreire specializálódott szervezetek közül azt a harmincat, akik jelölteket állíthatnak és szavazhatnak is róluk. Az idei indulók közé három olyan alkotás is bejutott, mely az Apple Arcade választékának része.

Sayonara Wild Hearts – A legjobb mobiljáték,a legjobb látványtervezés, a legjobb zene

A Sayonara Wild Hearts őrült, synth-popos hajszája valósággal tarolt a jelöltállítási folyamatban, hiszen a legjobb mobilos cím díja mellett a zenéért és a látványért járó elismerést is besöpörheti. Úgy tűnik tehát, hogy a sajtó képviselőinek nagyon bejött a neonba burkolt audiovizuális élmény. A játékot az Apple is sokra tartja, hiszen az őszi keynote-on ez volt az induló kínálat egyik kiemelt darabja.

What the Golf? – A legjobb mobiljáték

A What the Golfot szinte lehetetlen kategorizálni, a leginkább talán a „tömény baromság” jelző illik rá. Ez viszont csakis jót jelent, a Triband alkotása ugyanis a lehető legkellemesebb baromság. Alapvetően egy golfozós ügyességi valami lenne, de egyszerűen nincs olyan pályája, ahol az történik, amire a műfajtól számítanál. Jó példa erre a legelső szint, ahol a labda helyett magát a golfozót kell a lyukba ütnünk.

Grindstone – A legjobb mobiljáték

Ez a puzzle a mobilos kategória harmadik jelöltje az Arcade-ról. A Polygon újságírója úgy fogalmazott róla, hogy a játék legnagyobb kihívása nem a pályák teljesítése, hanem az, hogy abba is tudjuk hagyni. A fórumokon gyakran emlegetik a legjobbak között, így minden bizonnyal kiérdemelte helyét a versengésben.

A The Game Awardsot közép-európai idő szerint december 13-ának hajnalán rendezik, s mi már kíváncsian várjuk, hogy az Arcade-trió miként szerepel. Az Apple mobilos exkluzívjaira kemény verseny vár, hiszen a kategória másik két jelöltje a Call of Duty Mobile, és a Sky: Children of the Light. A műsor a legnagyobb platformokon, például Twitch-en és Youtube-on is követhető, ha hajlandó vagy felkelni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!