imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Több felhasználó beállítása Apple TV-n


Az Apple TV kialakításából adódan inkább alkalmas több felhasználó kiszolgálására, mint egyére. Ez által több Apple ID használatát is támogatnia kell egyszerre. És támogatja is! Bár még mindig nem olyan az egész, mint Macen, azért jóval több, mint ami mobileszközök esetében elérhető. 

Mielőtt megkezdenéd a felhasználók használatát, be kell lépned az összesbe külön-külön. Ehhez:

Open Settings, click Accounts
  1. Válaszd a Beállításokat a Kezdőképernyőn
  2. Lépj a Felhasználók menübe
  3. Válaszd az iTunes és App Store lehetőséget
  4. Majd menj az Új Apple ID hozzáadása pontra
  5. Add meg az e-mail jelszó kombinációdat
  6. Kattints a Bejelentkezésre
Click iTunes and App Store, click Add new Apple ID

Ismételd meg a fenti lépéseket minden egyes felhasználó esetében.

Váltás felhasználók közt Apple TV-n

Bár azzal, hogy bejelentkeztél több Apple ID-val, még mindig csak egy felhasználót használhatsz egyidejűleg. Így a különböző beállítások eléréséhez váltanod kell a felhasználók közt.

  1. Ismét lépj a Beállítások menübe a Kezdőképernyőről
  2. Választ a Felhasználók menüt és az iTunes és App Store részt
  3. Kattints arra a felhasználóra, amit használni szeretnél

Így az összes lehetőséget testreszabhatod és saját appokat is letölthetsz egyedileg. Ebben az esetben a Családi megosztás (Family Sharing) is működik, így a gyerekek is felügyelet mellett használhatják az App Store-t, csak úgy, mint iPhone-on vagy iPaden.

Válts felhasználót a Control Centerből

Szeptembertől minden Apple TV felhasználónak jóval könnyebb dolga lesz, amikor váltani szeretne, hiszen a több felhasználós mód még több támogatást kap a tvOS 13 érkezésével. Emellett új funkciókat is kap a Control Center, ahonnan a legtöbb esszenciális funkció azonnal elérhetővé válik.

change Apple TV user

A felhasználók közti váltáshoz nyomd meg erősen a Home/TV gombot a Siri Remote-on, majd válts a jobb felső sarokban található felhasználók közt a Control Centerben.

A tvOS 13, csak úgy, mint a többi frissen bemutatott OS, szeptemberben válik elérhetővé a nagyközönség számára és egyaránt elérhető lesz Apple TV 4K-ra és Apple TV HD-re.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!