imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Több Galaxy S7 fogyott az USA-ban a negyedévben, mint iPhone 6s


A Kantar Worldpanel kiadta a szokásos negyedéves jelentését az Egyesült Államok mobilpiacáról. Az eddig sem volt újdonság, hogy összesen több Samsung telefon fogy, mint iPhone, hiszen a dél-koreai cég számos kedvezőbb árfekvésű modellel rendelkezik, míg az Apple csak a drágább kategóriában versenyez. Most azonban itt is érdekes lett a helyzet.

A májussal záruló elmúlt három hónapban az Egyesült Államokban az összes eladott mobiltelefon között 37%-os volt a Samsung részesedése, míg az Apple a piac 29%-át tudhatta magáénak. Ha csak a csúcskategóriát nézzük, akkor azt figyelhetjük meg, hogy a Samsung Galaxy S7 és S7 Edge megelőzte az iPhone 6s-t és az iPhone 6s Plust. Igaz, nem sokkal, 16% áll szemben a 14,6%-kal, eddig azonban az Apple volt ezen kategória koronázatlan királya.

Kép forrása: Android Authority
Kép forrása: Android Authority

Érdemes persze figyelembe venni, hogy a Samsung és az Apple egymástól fél év eltolódással mutatják be a legújabb csúcskategóriás készülékeiket, vagyis amikor az iPhone-eladások már csökkennek, akkor lőnek ki a Galaxy-értékesítések – ettől függetlenül azonban az Apple korábban tudta tartani az előnyét ebben az időszakban is. A legutóbbi negyedév csökkenése azonban úgy tűnik, ebben az eredményben is meglátszik.

Ha a hosszabb távú trendeket nézzük, akkor a fenti sorrendnek ellentmondó adatokkal találkozhatunk: míg a Samsung-vásárlók csupán 5%-a váltott Apple-készülékről, fordítva ez az arány 14%-os, vagyis gyakorlatilag minden hetedik új iPhone-tulaj valamilyen Samsungot használt korábban. Az eladások nagyobbik részét mindkét cégnél a hűséges vásárlók jelentik, és itt fejlődött a legnagyobbat a Samsung: a megkérdezett jelenlegi felhasználók 86%-a válaszolta azt, hogy a következő telefonját is ettől a márkától választja majd. (Az Apple-nél ez az arány egyébként magasabb, 88%.)

Kép forrása: Android Authority
Kép forrása: Android Authority

Az Egyesült Királyságban még ennél is szorosabb a verseny, a két gyártó adta el a májussal záruló három hónapban az összes telefon közel háromnegyedét, mindketten 36-36%-os piaci részesedéssel rendelkeznek. Itt a legnépszerűbb készülék az iPhone 6s, ezt követi az iPhone 5s, majd a Galaxy J5 és az iPhone SE. Még durvább, hogy a top 10-es lista minden tagja a két gyártó valamelyikétől származik mind az USA-ban, mind az Egyesült Királyságban.

Kínában kalandos a toplistán szereplők sorsa, folyamatosan változik a helyzet. Két évvel ezelőtt Samsung vitte a prímet, majd a Xiaomi taszította le a koreaiakat a trónról. Ezután az Apple tört az élre az iPhone 6 szédítően sikeres rajtja után, majd a Huawei-jel váltogatták egymást a dobogó legfelső fokán, most a kínai gyártó az éllovas. A Kantar által vizsgált időszakra a Samsung részesedése mindössze 9%-ra esett a korábbi 34%-hoz képest.

Forrás: Kantar Worldpanel via The Verge.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!