imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Több mint 100 új emojival érkezik az iOS 10


Júniusban megjelent a Unicode 9, ami lehetővé teszi, hogy az ősszel megjelenő iOS 10-ben is számtalan új emojival fejezzük ki, hogy éppen mit csinálunk, érzünk, gondolunk. A korábbi 72-ről ez a szám most 100 fölé szökött, úgy, hogy át is rajzolnak egy csomót, van, ami kikerül, van, ami pedig bekerül a listába.

Az új emojik a legújabb, negyedik fejlesztői bétában tűntek fel, és bár Craig Federighi is elmondta, hogy ők emellett komoly dolgokkal is foglalkoznak, de az embereknek egyszerűen ez kell, és előbb fognak ehhez tapsolni, mint ahhoz, hogy új fájlrendszert feljesztenek a macOS-hez. A hamarosan kezdődő riói olimpia miatt egyébként is számtalan új sportág-emoji lesz, de az Apple ezt most a nemi sokszínűséggel fejeli meg. Azaz ezentúl lesz kerékpározó, kosarazó, úszó, szörföző, futó vagy súlyemelő hölgy is, természetesen az összes létező színben. Korábban a Google fordult azzal a Unicode Consortiumhoz, hogy 13 új nő emojit vezetne be, hogy a nők jobban reprezentálva legyenek, például munkahelyi beosztásban. Az Apple előzetesében fel is tűnik egy egy biztonsági sisakos (építkezési dolgozó, netán művezető?) és egy magánnyomozó-jellegű (karimás kalap, nagyító) női emoji. A női magánnyomozók fellélegezhetnek: az iOS 10 nekik is szól.

Apple_Emoji_Sleuth

Az Apple ezek mellett továbbra is folytatja a digitális leszerelést, így az iOS 10 lassan a digitális korszak helsinki záróokmánya lesz. A cupertinóiak korábban nagy erőkkel – és sikeresen – lobbiztak azért, hogy ne kerülhessen egyáltalán puska emoji a Unicode 9-be, és ezt el is érték. Most a jó öreg revolvert is száműzték, és bár szeptemberben a Föld északi féltekén már csak maximum indián nyárban reménykedhetünk, mégis jön jön jön:

apple_ios10_emoji_waterpistol

Nincs többé semmilyen élesben lövöldözés, maximum vízipisztolyunkkal fenyegethetjük meg beszélgetőpartnereinket. A bőrszínek és a nemek megfelelő reprezentációja után végre bemutatkozik a szivárványos zászló is, ill. a gyereküket egyedül nevelő szülők családjai is kapnak saját emojit. Ezek látszólag apróságok, de gondoljunk bele abba milyen sokat jelent annak, aki mondjuk ebben a helyzetben van, neked pedig, aki nem vagy benne, nem muszáj ezt az emojit használnod. Ha már emoji és iOS 10, akkor mi inkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy vajon a gyakorlati használat során hogy fognak kinézni az átrajzolt „alap” emojik, amelyeket némileg „újrafényeltek.

new-emoji-ios10

Források: Apple, 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!