imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Több mint 5 óra hosszú Shot on iPhone videó érkezett


Az Apple két estét is betöltő új promója Oroszország legnagyobb múzeumába kalauzol, csak győzd végigülni.

A szentpétervári Ermitázs művészeti múzeumot II. (Nagy) Katalin cárnő alapította 1764-ben, 1852 óta pedig nyilvánosan is látogatható. A nagy múltú intézmény több mint hárommillió tárgyat számláló kollekciójában mindenféle érdekesség megtalálható az őskori leletektől az ókori Egyiptom kincsein át egészen a modern európai alkotásokig. Minderre évente csaknem 5 millióan váltanak jegyet, így az Apple legújabb reklámja egy kiemelten népszerű látványosságot hoz el, ráadásul ingyen.

Az iPhone 11 Próval forgatott 4K-s videó ugyanis jókora szeletet megmutat az Ermitázs csodáiból, az 5 óra 19 perc hosszú anyag összesen 45 galéria 588 műalkotását vonultatja fel. Ha gonoszak akarnánk lenni, akkor azt mondanánk, hogy a játékidő már-már a MÁV járatainál megszokott átlag késési idővel vetekszik, de tőlünk persze távol áll az efféle túlzó rosszmájúság. A maratoni videó egyébként nem csak szimplán végighalad a csendes termeken, a túrát élő performanszok (pl. balettművészek) és 5 szerző által komponált zene színesíti.

A videó a „Shot on iPhone”-kampány részeként jelent meg, s az egészet egyetlen felvétellel rögzítették, a barangolást tehát még vágások sem törik meg. Az Apple egyébként az állítja, hogy a forgatás során használt iPhone akkumulátora 100-ról 19%-ra merülve összesen 81%-ot veszített a töltöttségéből. Ha így van, az azért semmiképp sem rossz teljesítmény, de a lényeg persze a tartalom, amivel a cupertinóiak ezúttal tényleg nagyot gurítottak.

Ha valamiért éppen nincs rá öt szabad órád, akkor a filmhez készült másfél perces trailert is megnézheted, illetve böngészhetsz a teljes videó alatt felsorolt időbélyegek között is.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!