imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Több RAM-ot kaphatnak a 2020-as iPhone-ok


Legalábbis a high-end kivitelek, derült ki egy új jelentésből, amelyben szó esett az 5G-ről, a 3D kameráról és a sokak által várva várt SE utódjáról is. Nagyon úgy tűnik, hogy tényleg bizakodóak lehetünk a jövő évi iPhone felhozatalt illetően.

Blayne Curtis – a Barclays befektetési bank elemzője – nemrég néhány kollégájával egy ázsiai üzleti úton járt, melynek keretében az Apple beszállítói láncának néhány tagjával is találkozott. Kikérdezte őket, hogy hogyan is vélekednek a 2020-as iPhone-okról, illetve mik azok az újítások, amire leginkább számítanak a jövő évi szériával kapcsolatban.

A jelentésében egyébként semmi igazán meglepő nincsen, az adatok valóban teljesen reálisnak tűnnek. Leginkább azért fontosak, mert egybevágnak az eddigi elképzelésekkel, amelyeket a különböző források vázoltak. Márpedig ha a beszállítói lánc tagjai is ekképpen vélekednek, akkor ezen a nyomvonalon valóban el lehet indulni.

Na de mit is várhatunk a jövő évi iPhone-októl? A rajongók már idejekorán könnyen észrevették, hogy idén inkább egy második ráncfelvarrása érkezett az iPhone X-nek. Feltételezhető tehát, hogy a korábbi kétéves turnusokat az Apple elnyújtaná, és 3 esztendőnként frissítené jelentősen az okostelefonjait, ami ezáltal 2020-ra taksálható.

Hallhattuk már pletyka szinten, hogy a teljeskörű megújulást a dizájnnal kezdhetik, és visszatérhetnek a gyökerekhez. Ha minden igaz, az iPhone 12 erőteljesen magában foglalja majd az iPhone 4-ből jól ismert, és a mostani kerekded formákkal teljesen szembemenő karakteres éleket. Továbbá több forrás azt is előrevetítette, hogy az Apple az akkumulátorok növelése és a kameradudor eltüntetése érdekében némileg vastagíthat a készüléken, ám ezen állítást a megbízhatóbb szivárogtatók még nem nagyon erősítették meg.

A dizájn valóban fontos, de ne feledkezzünk meg a hardverről sem, amely úgy tűnik, hogy több érdekes újítással is kecsegtet majd. Amiben -az előző évek tapasztalataira alapozva – biztosak lehetünk az az, hogy az Apple megint javít kicsit a processzorán, és az A14-es rendszerchip megint rendesen odaver majd a konkurenciának. Ráadásul a csíkszélesség is lemehet 5 nanométerig, melynek köszönhetően – ahogy idén láthattuk – a vállalat a teljesítménynövelés helyett még inkább  a minél tökéletesebb energiahatékonyságot helyezheti előtérbe.

Ami viszont szeptemberben is kérdéses volt, az a RAM, ami a high-end modelleknél nem változott tavaly óta, az iPhone 11 pedig 3 helyett 4 GB-ot kapott belőle. Éppen ideje lenne egy nagyobb memóriának, amely a beszállítók tippje szerint is 6 GB-ra duzzadhat, legalábbis a prémium kiviteleknél, az olcsóbb modellben továbbra is megmaradhat a 4 GB RAM.

Azért is tűnik ez a verzió valószínűnek, mert – ahogyan ezt is megemlítették a jelentésben – jöhet az 5G sávszélesség, valamint a 3D kamera is, amely vélhetőleg igényel majd egy 4. objektívet is, ezáltal sokkal kellemesebben kitöltve a lekerekített sarkú négyzet alakú kameraszigetet. Ezek olyan újítások, amelyeik biztosan igényelnek majd némi többlet kraftot, és energiát, mely utóbbiról egy nagyobb aksi gondoskodhat, már ha az Apple tényleg vastagít majd az iPhone-okon.

Érdemes továbbá feltenni a kérdést, hogy vajon az olcsóbb kivitel mit kaphat majd meg ezekből. A 3D  kameráról eddig nem igazán szólt a fáma, így elképzelhető, hogy azt nem tervezik belerakni, azonban 5G-s modemmel a beszállítók szerint is rendelkezni fog. Persze nem mindegy, hogy tudni fogja-e az mmWave spektrumot is, vagy csak a Sub-6GHz tartományban működik majd. Előzetes híresztelések szerint a prémium kivitelek mindkettőt, az alapkivitelű iPhone 12 pedig csak az utóbbit fogja majd.

A jelentés utolsó része pedig az iPhone SE utódját érinti. Határozottan számolnak vele, ugyancsak arra a következtetésre jutottak, hogy az iPhone 8 házában helyezkedik majd el az A13-as processzor 3 GB RAM társaságában. Ráadásul örülhetnek a Touch ID rajongók is, hiszen – valószínűleg tényleg utoljára – ebben a modellben tűnhet fel az ujjlenyomat azonosítás, legalábbis a hagyományos, nem pedig a kijelző alá épített formában.

Az iPhone 12-es szériát a beszállítói lánc tagjai szokásosan szeptemberre taksálták, a jóárasított modellt azonban állításuk szerint februárban kezdhetik majd el gyártani, és valamikor márciusban ránthatják majd le róla a leplet, a kis képernyőket pártoló iPhone felhasználók igen nagy örömére.

Ti mennyire örülnétek egy márciusi SE 2-nek? Szerintetek felesleges, vagy inkább egyenesen “instant get” lesz?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!