imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Több vállalat is beavatkozik az Apple vs. Samsung perbe


2011 óta tart az a szabadalomsértési per, ahol az Apple (sok egyéb mellett) azzal vádolta meg a Samsungot, hogy ellopta tőlük a termékek dizájnját. Az ügy éppen lezáródott volna, amikor egy petíciót nyújtottak be a kaliforniai bíróságnak, amit több Szilícium-völgyi nagyvállalat is aláírt. A Google, a Facebook, az eBay, a HP és még sok más cég is egyetértett abban, hogy a bíróságnak felül kell vizsgálnia azt a döntését, amiben elutasította a Samsung által benyújtott kárfizetés-enyhítési kérelmet.

A kaliforniai bíróság szerint a Samsung jogsértő volt az Apple-lel szemben 3 dizájnszabadalom esetében is. A bíróság ezért azt az ítéletet hozta, hogy a Samsung köteles kártérítést fizetni az összes eladott okostelefon utáni profit alapján. Ez 930 millió dollár (266 milliárd forint) kártérítést jelentetett volna. Ugyanakkor egy újratárgyalás során a CAFC megállapította, hogy a Samsung csak a termékei kinézetével sértette az Apple-t, de azok kereskedelmi megjelenésével nem. Az összeget ezért lecsökkentették 548 millió dollárra (156 milliárd forintra). Ezután nyújtotta be a kérvényét a Samsung, hogy vizsgálják felül az összeget. Ekkor jöttek a képbe a Szilícium-völgyi vállalatok.

kep1
Tényleg látható hasonlóság

A petícióban a cégek azt írják le, hogy a mai modern világban a technológia nagyon összetett. A termékek rengeteg komponensből épülnek fel, és ezeket az összetevőket gyakran használják egyszerre több eszközben is. Ha ezeknek az alkatrészeknek a használatáért is lehetne perelni, akkor valószínűleg minden cég jogsértő tevékenységet folytatna, és a fejlődés egyszerűen megállna.

2011-ben a Samsung bemutatta az iPad 2 riválisát
2011-ben a Samsung bemutatta az iPad 2 riválisát

A beadott petícióban kicsit érdekesen fogalmaztak a cégek. Több nyilatkozatból is kiderül, hogy a vállatok igazából a kárfizetés-enyhítési kérelem elutasításával nem értenek egyet. Hiszen a Samsung csak néhány látványelemet használt, mégis a bíróság arra kötelezné a koreai vállalatot, hogy a teljes okostelefon eladásból származó profit alapján fizessen az Apple-nek. Ez pedig szerintük visszafordíthatatlan következménnyel járna a technológiai szektorban.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!