imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Többé már nincs kizárólag a konkurenciára utalva az Apple a kijelzők terén


Az iPhone Xs és iPhone Xs Max-szal egyetemben eljött az a pillanat is, amikortól már nem csak egy konkurens gyártó kijelzői kerülhetnek az OLED-es iPhone-okba…

A tavalyi iPhone X megjelenés körül relatív sokat cikkeztünk mi is arról, hogy mennyire nem jó az Apple-nek, hogy csak és kizárólag a Samsung tud olyan minőségű OLED kijelzőt gyártani, ami megüti az Apple magas elvárásait.

A fő problémát nemcsak az jelentette, hogy ezzel a legnagyobb konkurensére van utalva, hanem, hogy monopolhelyzetének köszönhetően a dél-koreaiak lényegében tetszőleges áron kínálhatták a paneleket, gyártási nehézségek esetén pedig nem volt “másik láb”, amire állhattak volna.

Éppen ezért teljesen reálisnak tűnt, amikor informátorok arról kezdek el pletykálni, hogy az Apple több száz millió dollárt pakol az LG kijelzőgyártó részlegébe annak érdekében, hogy a Samsung mellett ők is beszállhassanak az OLED-bizniszbe. Ennek köszönhetően, ahogy azt Kuo már korábban megjövendölte, eljött a pillanat, hogy megszűnt a Samsung kijelző-egyeduralma.

Legalábbis ezt állítják a koreai ETNews névtelen forrásai, akik úgy tudják, hogy még csak most jött el a pont, hogy az első LG kijelzők átmentek az Apple minőségellenőrzési szűrűjén, tehát még egy lépéssel odább vagyunk attól, hogy a felhasználók LG kijelzőt nézzenek, de már nem sokkal.

Az, hogy az Apple kézbe vette a minőség tesztelést egyébként mindenképpen megnyugtató hír annak fényében, hogy az LG saját, V30-as OLED kijelzős telefonjával ugyanúgy akadtak gondok, ahogy a szintén LG által szállított Google Pixel 2 XL megjelenítőivel. Az Apple azonban saját tervekkel dolgozik, és ezek szerint szigorúan ellenőriz is közben.

Minderre persze csak addig lesz szükség, amíg be nem indítják a saját kijelzőgyárukat…

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!