imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Többé nem lesz gond az Apple akkumulátorokkal


Legalábbis nagyon reméljük, hiszen az Apple most az egyik legnagyobb akkumulátor specialista, a Tesla kutatópartnere által kifejlesztett aksitesztelő gépeket vásárolt. Ha így folytatják, a végén még nem fog meghalni az iPhone 8 a hidegben…

Jó döntés – szólalt meg a hang a fejemben, amint elolvastam a külföldi szaksajtóban a vonatkozó cikk címét. Ugyanis hiába a faltól falig érő, hajlított OLED kijelző, hiába az elrejtett ujjlenyomat-olvasó, hiába a duplakamera, ha a telefon akkumulátora nem bírja elég ideig szuflával, egyik sem ér semmit. Szokták mondani, hogy minden lánc olyan erős, mint a leggyengébb szeme, és ez különösen igaz a mobiliparnál is. Márpedig az iPhone-ok aksija közelít ahhoz a nem túl megtisztelő címhez, hogy a készülék leggyengébb láncszeme legyen.

Egyrészt mi az az egy, maximum két napos üzemidő? Évtizedek óta használunk mobilokat, de e téren csak visszaesés történt. Másrészt, ha már ilyen rövid ideig bírják a használatot, legalább lehessen őket gyorsan tölteni. Azt meg még kérni se kéne, hogy télen, amikor hideg van, ne adják fel a harcot 80%-os töltöttség mellett… Vannak gondok tehát, és úgy tűnik ezt az Apple is érzi, ezért a lehető legjobb helyre fordult segítségért.

Ki ugyanis az aksibiznisz koronázatlan királya? Hát a Tesla. Csak az elmúlt négy évben, a termékeikben található telepek élettartama a duplájára nőtt. Érthető is: ha elektromos autókat tervez az ember, kulcsfontosságú az akkumulátorok képessége. Az érdem persze nem teljesen a Tesláé, a kutatás-fejlesztést egy külső partnerük, a Novonix végezte. Ezt a csapatot a szakmában nagyra becsült Jeff Dahn vezeti, aki rengeteg felfedezéssel járult már hozzá a terület fejlődéséhez, részt vett többek között a telefonokban ma is használatos Li-ion telepek kidolgozásában is.

A siker kulcsa, hogy kifejlesztettek egy speciális módszert arra, amivel az akkumulátorok élettartamát hatékonyan tesztelni tudják. Ehhez pedig építettek egy speciális, ultraprecíz, 40 csatornás tesztelőgépet beépített hőmérsékletérzékelővel, csatornánként 2 amperes maximális áramerősséggel, és 0-tól 5V-ig terjedő feszültségszabályzóval, na meg végtelenül alapos naplózással.

Na, ezekből vásárolt most be az Apple is.

Hála az égnek…

Forrás: 9to5mac

Apple iPad Pro 10,5

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!