imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Töltsd le a Google alkalmazást iMessage-hez!


iMessage integrációval frissült a Google app, ami jelentősen leegyszerűsíti a Safari és az Üzenetek közötti váltogatást. Mutatjuk mi mindenre jó a Google új kiterjesztése!

Sosem értettem mire jó a Google alkalmazás, hiszen Safariból megnyitva a keresőt gyakorlatilag ugyanúgy elérhetek mindent, nincs szükségem ehhez egy külön alkalmazásra. Viszont az Üzenetek alkalmazásba való integrálással új értelmet nyert a Google kereső.

Az Apple az iOS 11-ben tette elérhetővé az appok integrációját az Üzenetek alkalmazásba, ami eleinte nagyon nehezünkre esett megszokni. Az üzenetküldő szolgáltatás dedikált App Store-jából millió féle kiegészítő alkalmazást tölthetünk le, mint például játékokat, amit beszélgetőpartnerünkkel játszhatunk vagy matricákat.

De például elérhető YouTube kiterjeszés is, ami megmutatja a legutóbb megtekintett videóinkat, vagy használhatjuk a Spotify Mondd el zenével szolgáltatást is, ami az üzenet tárgyára zene találatokat dob. A személyes kedvencem a OneDrive appja iMessage-hez, amivel két koppintással elküldhetem üzenetben a felhőben tárolt fotóimat.

Az alkalmazások kiegészítőit nem kell külön-külön letöltenünk: ha egy app rendelkezik ilyennel, akkor az Üzenetek kiegészítő appja is automatikusan vele együtt érkezik. A Google pedig lehetővé tette, hogy ugyanúgy használhassuk iMessage-ből az alkalmazást, mintha megnyitnánk a app teljes verzióját.

Ha például eljön az ebéd idő és Anikóval a közeli éttermeket böngésszük, ahol kajálhatunk egy jót, akkor elég az iMessagen keresztül rákeresnem a helyekre, nem kell appot váltanom a kereséshez és megosztáshoz, majd visszalépnem az üzenetekbe. Az imént említett YouTube funkciót is beleépítették ebbe a megoldásba, a videók fülre kattintva az app kilistázza az utóbbi megtekintett videókat.

Sőt ezen belül egy GIF-kereső is helyet kapott, ami minden egyéb app telepítése nélkül lehetővé teszi a néhány kockás animációk küldözgetését. Egyszerű, mégis nagyszerű megoldás ez a Google-től, amit érdemes mindenkinek kipróbálnia, még akkor is, ha eddig nem telepítette volna a keresőszolgáltatás iOS appját, én biztosan megtartom.

A frissítés egyébként további érdekes újításokat is hozott. Ilyen a Safari támogatás, ami azt tenné lehetővé, hogyha például éppen az apple.com-on vagyok és megnyomom a Keresés a Google-ön opciót, akkor megkeresi a releváns találatokat: listázza a viszonteladókat, a céggel kapcsolatos friss híreket, legközelebb eső üzleteket.

Azért csak tenné, mert valamilyen okból kifolyólag ez Magyarországon egyelőre nem működik. Viszont, ami nálunk is használható, az a drag & drop funkció, amivel a Google alkalmazásból egy linket vagy képet átdobhatunk egy üzenetbe vagy e-mailbe, esetleg egy dokumentumba.

• Google letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad – ingyenes)

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!