imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Top 10 ok, ami miatt visszadobja az Apple az appokat


Az Apple a héten frissítette az iOS-fejlesztőknek szánt weboldalát, és feltett egy listát, amint azt mutatják meg, mi a 10 leggyakoribb ok ami miatt visszautasítják az alkalmazásokat az App Store-ból. Ezzel próbálnak segíteni a fejlesztőknek, hogy elkerüljék a legáltalánosabb hibákat.

A 10 leggyakoribb hiba egyébként a visszautasítások 58%-áért felel. Az Apple a top 10-es lista mellett pár mondatban ír is néhány problémáról, illetve próbál tanácsot adni a fejlesztőknek. Nézzük, miket emelnek ki!

Fagyások és bugok
Az Apple azt mondja, csak akkor töltsük fel és adjuk ki az alkalmazásunkat, ha már tényleg teljesen kész van. Teszteljünk minél több eszközön és operációs rendszeren, javítsuk ki az esetlegesen így felfedezett hibákat.

Nem működő linkek
Előfordulhat, hogy az alkalmazásban például a kapcsolat linkje már (vagy még) nem létező oldalra visz. Ha ilyet találnak, az Apple visszadobja a kérdéses appot. Ha a gyerekek kategóriába kerül az alkalmazás, akkor az adatvédelmi nyilatkozatot is mellékelni kell.

Lorem ipsum
Szerintem mindenkivel, aki webre vagy alkalmazást fejleszt, legalább egyszer előfordult már, hogy egy helykitöltő képet vagy szöveget nem cserélt le. Jó esetben ez egy Lorem ipsum, de én például vicces(nek gondolt), témába vágó szövegeket írok helykitöltőnek, ami kellemetlen ha kimegy élesbe. :) Természetesen a félkész alkalmazásokat is visszadobják az App Store-ból.

Nincs minden megfelelően kitöltve
Nem ismerem részleteiben az App Store engedélyeztetési folyamatát, de az Apple a visszautasítás leggyakoribb okának azt jelölte meg, hogy nincs megadva minden szükséges információ az alkalmazásról. Az összes visszadobás 14%-áért felel ez az ok.

Pontatlan leírások
Az Apple szerint ha már sok munkát fektettél az alkalmazás lefejlesztésébe, szánd rá az időt, és tölts fel hozzá igényes leírást és képernyőképeket is. Amúgy néhány alkalmazás olyan nyúlfarknyi semmitmondó leírással van fent az App Store-ban, hogy sokszor csodálkozom, hogyan mehettek át a rostán.

A felhasználók félrevezetése
Nem kérdés, ilyet nem enged az Apple. Ha nem azt tudja az alkalmazás amit állítunk, akkor nem kerülhet be az App Store-ba.

Igénytelen kezelőfelület
Az Apple komolyan veszi a rendszerei kezelőfelületének igényességét, és hosszas útmutatásokban írja le a fejlesztőknek, hogy miként érdemes elkészíteni egy alkalmazást. Ha átláthatatlan az appunk, akkor nagy valószínűséggel vissza fogják dobni.

Hirdetések
Megfelelő hirdetéskezelő-azonosítóval kell rendelkezni. Ha azt állítjuk, hogy nincsenek hirdetések az alkalmazásban és mégis vannak, visszadobják. Egyébként akkor is, ha használjuk benne a hirdetési azonosítónkat, de nincs reklám az appban.

Webes tartalmak, gyűjtemények
Linkgyűjteményt, vagy beágyazott weboldalt fölösleges megpróbálni engedélyeztetni, nem fog átmenni a szűrőn. Érdemes iOS-specifikus funkciókat használni és minél kevesebb webes tartalmat integrálni.

Hasonló alkalmazások többszöri beküldése
Ha több alkalmazást is beküldünk amiknek hasonlók a funkciói, akkor nagy valószínűséggel elutasítja őket az Apple. Azt ajánlják, hogy – értelmes keretek között – gyúrjuk egybe az appokat.

Értéktelen appok
Ha csak egy nagyon szűk szegmensnek készül a szoftverünk, vagy nem is jó igazán semmire, akkor nincs helye az App Store-ban. Az Apple azt tanácsolja, hogy az alkalmazás fejlesztése előtt nézzük meg, milyen hasonló appok vannak már a boltban, és próbáljunk valamiben jobbat csinálni ezeknél.

Végezetül pedig íme a top 10 ok, és hogy milyen arányban fordulnak elő:

Top 10 App Store visszautasítás ok

iOS-fejlesztőknek: veletek előfordult már, hogy visszadobták egy alkalmazásotokat? Ha igen, milyen indokkal?

Forrás: 9to5Mac.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!