imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Topia: lenyűgöző hátterek az iPhone-odra műholdképekből


Ugyan én mindig az aktuális iOS-verzió alapértelmezett háttérképét használom az iPhone-omon – sőt, az első oldalon található ikonok is az alapértelmezett elrendezésben vannak –, nem mindenki ilyen lusta, hiszen sokan szeretik csinosítgatni a készüléküket egy-egy szép háttérképpel. Ha emellett a bolygónkról készült műholdfelvételeket is kedveled, akkor a Topia neked lett kitalálva!

Mit szólnál hozzá, ha a több száz kilométeres magasságból fotózott éjszakai Budapest, vagy a Himalája, esetleg kambodzsai folyók köszönnének vissza az iPhone-od kijelzőjéről minden egyes alkalommal, amikor felébreszted? Ha szereted az ilyen képeket, akkor valószínűleg eddig is megtaláltad a módját, hogy letöltsd őket, a Topia azonban egy olyan alkalmazás, ami rendkívüli mértékben megkönnyíti a beszerzésüket.

Topia

Az ingyenesen letölthető app működése rendkívül egyszerű: indítás után egy listát kapunk, melyen végiggörgetve különböző műholdakról készített fotókat láthatunk a Föld számtalan pontjáról. Amint kiválasztunk egy nekünk tetszőt, megjelenik a teljes kép, amit aztán mozgathatunk a kijelzőn, illetve bele is nagyíthatunk. Ha megvan a szimpatikus képkivágás, akkor az alsó gombbal menthetjük a fotót a Fotók appba, ahonnan a megosztás menü segítségével azonnal be is állíthatjuk háttérképnek. Ha egy helyszínt kiválasztva mégsem azt kapjuk, amit vártunk, értelemszerűen az X gombbal léphetünk vissza a listába.

Topia

Lenne még azért mit fejleszteni az alkalmazáson, például a listázás terén. Az összes képet ugyanis egy gyakorlatilag végeláthatatlan gyűjteményben láthatjuk, néha pedig praktikus lenne, ha mondjuk helyszín vagy legalább földrész alapján kereshetnénk. Ennél ugyan egy fokkal bonyolultabb, de szintén hasznos lenne, ha akár színek, vagy egyebek szerint csoportosíthatnánk a fotókat. A képek egyébként a legtöbbször tényleg nagyon szépek, bár a felbontásuk néha annyira nem jó – szóval ne számítsunk kiolvassuk-a-padon-ülő-ember-kezéből-az-újságot-szintű NSA-műholdképekre.

Topia

Ettől függetlenül a Topia nagyszerű választás lehet azoknak, akik szeretik az ilyen fotókat, és szeretnék őket háttérképnek használni. Főleg azért érdemes egy próbát tenni vele, mivel teljesen ingyenes, sem alkalmazáson belüli vásárlásokat, sem reklámokat nem tartalmaz az app. És ugyan az alapértelmezett hátteremet még mindig nem cseréltem le, én is élvezettel böngészgetem a szebbnél-szebb képeket.

• Topia letöltése az App Store-ból

Forrás: AppAdvice.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!