imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Törésteszteken láthatjuk az idei iPhone-okat


Ahogy lenni szokott, a megjelenés után pár nappal már többen le is tesztelték az idei iPhone-ok strapabíróságát. A keynote-on az hangzott el, hogy az idei széria rendelkezik az eddigi legerősebb üvegborítással, lássuk, hogy mennyire igaz az állítás!

Manapság egyre ritkább, de még mindig jellemző probléma az iPhone-ok esetében, hogy a készülékeket borító üveg egy-egy szerencsétlen incidens alkalmával megsérül, vagy – ami régebben mindennapos látvány volt – pókhálósra törik.

Kíváncsian vártuk már az első törés- és ejtésteszteket az új szériáról, hiszen a keynote-on meg is említették, hogy az idei modell elő- és hátlapján egyaránt duplarétegű üveg kapott helyet, ráadásul ez minden idők legellenállób borítása az iPhone-ok tekintetében. Lássuk hát az első videót!

Az EverythingApplePro nevű csatorna sok Apple fannak ismerős lehet, rendszeresen láthattunk effajta teszteket az előző szériák kapcsán is. A videóban az iPhone 11 Prót és Pro Maxot engedték el különböző magasságokból. Először a zsebük mellől, majd körülbelül vállmagasságból (160-170 cm), a végén pedig létrán állva 3 méterről ejtették le a két zászlóshajót.

A készülékek meglepően jól bírták, az utolsó próbánál adták csak meg magukat, akkor is leginkább a hátlap sínylette meg a kegyetlen próbálgatást, a kamerák viszont mindkét oldalon működőképesek maradtak.

A GizmoSlip csapata a high-end modellek helyett inkább az olcsóbb modellt, az iPhone 11-et vette górcső és gyorskamera alá. Nehezítő tényező volt a készülék számára, hogy nem teljesen sík felületű, hanem gyöngykavicsborítású beton felületre ejtették, továbbá talán ez lehet mind közül a legrelevánsabb teszt, hiszen mindenféle pozícióban történt becsapódás.

9 elengedést hűségesen bírt a készülék (egy-egy apróbb sérüléssel), majd a 10. alkalommal tört össze, mikor “arccal lefelé” landolt. Ennek ellenére a kijelző továbbra is érzékelt, valamint gond nélkül működött, a videó végén pedig kissé meg is gyalázták az iPhone 11-et. A csatorna párhuzamosan csinált egy ugyanilyen tesztet a Samsung Galaxy Note 10-nél is, ami szemmelláthatóan rosszabbul viselte a megpróbáltatást.

A CNET egyszerre tette próbára az iPhone 11-et és a 11 Prót is. Itt is alapvetően háromféle magasságból (kb. 90-180-260 cm) ejtették le a készülékeket, viszont az általuk használt elengedő szerkezet működési elve miatt csupán csak a sík felületükkel értek földet a telefonok, az élükkel és sarkukkal sajnos nem. Ennek ellenére az eredmények kifejezetten meggyőzőek, hiszen egyik iPhone sem tört össze egyik oldalán sem, mindketten megúszták apróbb sérülésekkel, és továbbra is teljes értékűen működtek.

 

Végezetül pedig jöjjön egy teljesen elvetemült kísérlet, melyben a késsel karcolgatás még egészen életszerűnek is tűnhet, de aztán a TechRax-esek nekiállnak kalapáccsal püfölni az iPhone 11 Prót. Nos, nem gondolom, hogy ez egy releváns teszt lenne, de mint érdekesség, simán megállja a helyét. Az eredményekről pedig mindenki döntse el maga, hogy kielégítőek, avagy sem.

Ha pedig az ilyen tesztek után te is szeretnéd biztonságban tudni iPhone-od, olvasd el, miért tartjuk elengedhetetlennek az iSTYLE Védelem szolgáltatást.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!