imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Törölj le bárkit fotóidról!


Rólad is készült már olyan fotó, amiről a legszívesebben utána eltűntettél volna valakit? A Bye Bye Camera alkalmazás ezt gond nélkül megoldja neked. 

Romantikus filmek klasszikus jelenete, amikor a nő hisztérikusan sírva egy nagy ollóval vagdossa le a szemét exét a képekről. A papírképek korszaka mára már leáldozóban van, helyüket átvették az idétlenül levágott vagy Painttel kisatírozott képek. Megvan az, amikor a Tinderen odaírják, hogy amúgy én a bal oldali csaj vagyok, vagy a másik ember fejére egy rohadt nagy emojit tesznek, hogy kitakarják az arcát?

Na, ezt tök jól és relatíve elegánsan oldja meg a Bye Bye Camera alkalmazás, melyet a Damjanski művésznévre hallgató New Yorki- művész segített tetőalá hozni. Ő már teljesen másban gondolkodik, mint az átlag ember, a poszthumán korszakra tervez. És azzal viccelődik, hogy végre lőhetsz olyan szelfit, amin rajta sem vagy.

Az appot működtető szoftver egyébként egészen egyszerű. Egy YOLO (You Only Look Once) nevű nyílt forráskódú algoritmust használ az objektumok felismeréséhez, majd ráengedi az AI-t, hogy kitöltse a hátteret. Ezek a kitöltős mesterséges intelligencia algoritmusok egyébként nem ritkák. Az Nvidia is csinált egyet, mely az emberek firkált rajzából gyönyörű képeket generál és az Adobe csomag tartalomfüggő kitöltés funkciója (content-aware fill) is ugyanilyen alapokon működik.

Érdekes látni, hová fejlődnek ezek az appok: 2017-ben még a FaceApp volt a sláger, ami gépi tanulást használt ahhoz, hogy megváltoztassa az emberek arckifejezését, vagy összemixelje a korukat és nemüket. Aztán eltelt pár év és azt veszed észre, hogy rendőrök használják a Snapchatet arra, hogy kislánynak maszkolják magukat és pedofilokat kapjanak el (nem vicc, ez tényleg megtörtént)!

Természtesen az alkalmazás nem hibátlan, sokszor olyan egészen vicces dolgok jönnek ki belőle, mint egy hátrahagyott hajpamacs (Pom Pom rulz!), azonban az 1 090 Ft-os árat még akkor is megéri, ha csak elszórakozunk vele néha. Természetesen, ha a legtökéletesebb eredményre törekszel, akkor még mindig a Photoshop a megfelelő választás. Vagy még esetleg megkérheted James Fridmant, hogy tegye meg a megfelelő módosításokat a képen. :)

Töltsd le a Bye Bye Camera alkalmazást az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – 1 090 Ft)

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!