imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Történetében először csökkent az App Store-ban található alkalmazások száma


Nehéz idők járnak manapság az alkalmazásokra az Apple-nél. A szabályok szigorítása miatt egy csomó apptól kellett végleges búcsút vennünk, ami megéreztette a hatását az alkalmazás-populáción. Korábban soha nem volt még olyan, hogy apadt volna a mennyiség.

Az AppFigures blog elég ominózus kutatást végzett, melynek keretein belül megnézték, mi a helyzet az Apple-féle App Store és a Google-féle Play Store alkalmazásfelhozatalával. Az eredményekből kiderült, hogy 2017-ben először az App Store történelme során csökkent az alkalmazások mennyisége. Ez persze nem feltétlen baj, sőt!

Míg az év elején 2,2 millió app között böngészhettek a felhasználók, addig az év végére már „csak“ 2,1 millió állt rendelkezésre. Ez 5%-os zsugorodást jelent, ami azért elég jelentősnek mondható. Az okokat nem nehéz visszafejteni. Még 2016-ban Phil Schiller, az Apple nemzetközi marketingjéért felelős alelnöke bejelentette az App Store megreformálását. Feltehetően ennek a projektnek a keretén belül aztán 2017-ben elég sok szigorítás érkezett szép sorjában.

Kezdve azzal, kipateroltak minden, a 64-bites architektúrát nem támogató, régóta nem frissült, elhagyatott appot. Becslések szerint a bejelentés pillanatában körülbelül 187 ezer volt ilyen, amelyek egy részét nyilván kipofozták a fejlesztői a határidő lejárta előtt, de egész biztos, hogy jelentős rész tudható be ennek az intézkedésnek a hiányból.

Aztán jöttek az olyan regulák, mint a sablon alapján készült appok, a duplikált és klónozott tartalmak kivágása. Ezzel is több ezer appal lettünk kevesebbek. Az olyan apróságok, mint a FREE feliratok kizárása az alkalmazásnevekből ezekhez képest szinte semmiségnek tűnhetnek, pedig tuti, hogy relatíve sok programot érintett.

Végül pedig hozzá kell még venni, hogy az Apple közben tovább szigorított az irányelvein, amelyek betartása szükséges ahhoz, hogy az applikációk fentmaradhassanak az App Store-ban. Hovatovább, elkezdték felülvizsgálni a már meglévő produktumokat is a szigorított szabályok szerint, amelyik pedig nem felelt meg, mehetett a süllyesztőbe.

Láthatjuk tehát, hogy számos olyan intézkedés került bevezetésre, amelyek során több tízezer résztvevővel lett kevesebb az App Store alkalmazás-közössége. Ettől függetlenül az AppFigures úgy kalkulál, hogy ezzel még nem magyarázható a teljes 5%-os esés. Elemzésük szerint kevesebb új alkalmazás került fel a virtuális polcokra, mint a korábbi években. Ugyanakkor hozzáteszik, hogy ez még koránt sem jelenti azt, hogy kevesebb is készült, csak annyit, hogy kevesebb ment át a szigorított szűrűkön.

Alapvetően tehát meg nem bőven nem ért véget az alkalmazások korszaka, egyszerűen csak megszabadultunk a szeméttől. Így is annyi app maradt, mint csillag az égen, legalább kevesebb az esélye, hogy nem megfelelő minőségbe botlunk.

Az elemzés ábráin látszik a Google Play Store helyzete is – látható, hogy az Androidnál maradt a növekvő tendencia, illetve hogy több alkalmazás közül válogathatnak a felhasználók. Most, hogy ez a lazább szűrőknek, vagy az aktívabb fejlesztő közösségnek tudható be, az kérdéses. Amikor legutoljára használtam a Play Store-t még úgy tapasztaltam, hogy jóval több a hasznavehetetlen app, mint iOS-en, aztán persze lehet, hogy azóta változott a helyet.

Akárhogy is, kétlem, hogy így 2018-ban bárkinek lennének olyan igényei, amire ne találni megfelelő alkalmazást bármelyik alkalmazásboltban…

Forrás: TechCrunch

Annyira rosszul azért a csökkenés ellenére sem megy az üzlet. Hamarosan például több pénzt fog termelni az App Store egymagában, mint az egész nemzetközi filmipar…

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!