imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Touch ID hatékonyságának növelése


Ahogy minden más biometrikus azonosításnak, úgy az ujjlenyomat olvasásnak is vannak előnyei és hátrányai is. Ma azt mutatjuk meg, hogyan tudod hatékonyabbá tenni az iPhone-odon lévő Touch ID-t.

Nagy kedvelői voltunk a Touch ID-nak, amíg az Apple be nem mutatta a Face ID-t, ami annak ellenére, hogy valamivel kényelmesebb a használata, ugyanúgy rendelkezik hátrányokkal, mint elődje. Az ujjlenyomat olvasó vizes, zsíros ujjat nem érzékel, ráadásul van akinek bizonyos esetekben nem is működik annyira gyorsan, pontosan.

Tapasztalatunk szerint a Face ID épp csak annyival okosabb, hogy folyamatosan tanulja az ember arcát, így minél többször sikerül az azonosítás, annál hatékonyabb. Erre a Touch ID sajnos nem alkalmas, viszont egy könnyű módszerrel, biztosak lehetünk benne, hogy minden alkalommal azonnal felold az ujjlenyomat szkenner.

A Beállításokban a Touch ID & Jelkód menüpont alatt tudjuk az ujjlenyomatunkat rögzíteni. Akár többet is megadhatunk, így akármelyik kezünkbe fogjuk az iPhone-t mindig elérhető lesz egy azonosítható ujj. Az azonosítás hatékonyságát azzal növelhetjük, ha ugyanazt az ujjunkat többször is megadjuk, így az iPhone több hasonló ujjlenyomatot tárol, amelyek fedésben vannak egymással. Ezzel a módszerrel akárhogyan tartod az ujjad, minden alkalommal fel fog oldani a telefonod.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!