imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tovább csökken az Apple forgalma


A legutóbbi negyedéves jelentés után, meredeken zuhantak az Apple részvényárfolyama, ugyanis a cég az áprilistól júniusig tartó időszakra is csökkenést jósolt. Az elemzők szerint nem történt csoda, és tényleg borzasztóan rossz lesz a most zárult pénzügyi negyedév.

A legutóbbi negyedéves beszámoló során Tim Cook és Luca Maestri az eredmények ismertetése mellett közölte az Apple saját előrejelzését is a Q3-at (az áprilistól júniusig tartó időszakot) illetően. Eszerint a cég bevétele valahol 41 és 43 milliárd dollár közé várható majd, ami 2015 azonos időszakához képest 13-17%-os visszaesést jelent. Utoljára egyébként 2014 Q4-ben volt ilyen alacsony az Apple bevétele, de még 2014 Q2-ben is magasabb volt ennél.

appleQ2_pred

A Citigroup elemzője, Jim Suva szerint azonban még rosszabb eredményeket is közölhet az Apple július 26-án esedékes beszámolón. Jim Suva szerint az időközben Brexit néven elhíresült, Brit népszavazás, és az ennek következtében gyengülő font, jelentősen befolyásolhatja az Apple eredményeit. Ide tartozó hír, hogy az Egyesült Királyságban, akár 10 százalékos áremelést is végrehajthat az Apple, a Dellhez hasonlóan, akik már be is jelentették, hogy 12,4 százalékkal emelik az áraikat a gyengülő font miatt.

Suva szerint az sem segít, hogy a vásárlók egyre ritkábban terveznek készülékcserét. 2013 és 2016 közt átlagosan 24-28 hónap után cseréltek az emberek iPhone-okat, most viszont már 36 hónapra nőtt ez az időszak a felmérések szerint, ez pedig értelemszerűen visszaveti az eladásokat.

Elég nagy gondban lesz az Apple ha nem fogják tudni tartani az általuk kitűzött 41-43 milliárd dolláros bevételt, és esetleg a 41 milliárdos alsó határ alá csúsznak be. Korábban erre nem nagyon volt példa emlékezetünk szerint, és ha ez megtörténik, biztosan nagyot zuhannak az Apple részvényei.

iPhone 7 koncepció

Sajnos továbbra sem látszik, hogyan fordíthatná meg a csökkenést az Apple. A Mac frissítések nem nagyon érkeznek, az Apple Watch csak pár milliárd dollárt termel, az iPhone 7 pedig csak egy iPhone 6s ráncfelvarrás lesz, és ahogyan a 3D Touch sem pörgette fel az iPhone eladásokat, az iPhone 7-től sem várjuk, hogy rekordokat döntögetne majd az őszi megjelenés után, pedig az iPhone a legfontosabb alappillére az Apple bevételeinek.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!