imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Tovább okosodhat a Lokátor az iOS 14-ben


Az emberek és eszközeink keresésére specializált alkalmazás több új értesítéssel, valamint AR móddal is bővülhet.  

A Barátok és az iPhone keresése appokat egybeolvasztó Lokátor (Find My) rejtelmeiről korábban háromrészes cikksorozattal jelentkeztünk, most azonban új információk kerültek napvilágra az alkalmazás jövőbeli képességeiről. Az iOS 14 kódjában fáradhatatlanul kutakodó 9to5Macnél ugyanis arra utaló nyomokra bukkantak, hogy a Lokátor hamarosan egy teljesen új értesítéssel figyelmeztethet, ha valamelyik szerettünk nem érkezett meg időben oda, ahol jelenése lett volna.

A lépés nem lenne világrengető változtatás, hiszen arra már most is van lehetőségünk, hogy az adott személy megérkezéséről kapjunk üzenetet. Az új beállítással viszont kisebb az esély, hogy ne vegyünk észre egy esetleges eltűnést (pl. ha gyerekünk nem jelentkezik az iskolából), hiszen nem rajtunk múlik, hogy észbe kapunk-e a megérkezést jelző figyelmeztetés elmaradásával kapcsolatban.

Az iOS 14 kódja továbbá arra utal, hogy az értesítések akkor is képesek lesznek üzenni, ha a követett személy idő előtt elhagyja a beállított helyszínt. A gyerekeknél maradva például megadhatjuk majd, hogy Pistike délután 5-ig a barátjánál nyomja a Fortnite-ot, így ha valamilyen okból idejekorán megszakad a tervezett program, azonnal tudni fogunk róla.

A Lokátorra vonatkozó kódokból az is kiderült, hogy a figyelmeztetések valószínűleg a saját helyzetünkre is beállíthatók lesznek (pl. jelzést küldünk egy adott kapcsolatunknak, ha valami nincs rendjén). Az új értesítéseket ráadásul elvileg a hét bizonyos napjaira is beállíthatjuk majd a személyre szabhatóság jegyében.

A 9to5Mac által előásott másik újdonság az AR (bővített valóság) mód, ami a híroldal szerint akár AR-headsetekkel társítva is hasznosulhat. Ez a pontosabb iránymutatásban lehet segítségünkre, főként, ha tényleg megjelenik a Ming-Chi Kuo által is pletykált AirTag nyomkövető.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!