imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tovább terjeszkedik az Apple Pay


Még 2014-ben, az iPhone 6 bemutatásakor rántotta le a leplet az Apple a saját mobiltárca-megoldásáról, melyet Apple Pay névre kereszteltek. A szolgáltatás első körben az Egyesült Államokban volt elérhető, és nem mondhatjuk azt, hogy gőzerővel terjeszkedne: azóta csak az Egyesült Királyságban, valamint korlátozottan Kanadában és Ausztráliában jelent meg (utóbbi kettőben csak American Express kártyákkal).

Az Apple Pay-sztori kezd ahhoz hasonlítani, mint amit a CarPlay-nél már láthattunk: van egy alapvetően nagyon jó, praktikus, könnyen használható megoldása az Apple-nek, de többnyire ismeretlen okokból meglehetősen nehézkesen terjed el. Lehet, hogy a CarPlay esetében a híresen lassan lépdelő autógyártók okozzák a lassúságot, és lehet, hogy az Apple Pay esetében a bankok a ludasak. Mondjuk ez viszonylag rossz hír lenne a számunkra.

Apple Pay

Mindenesetre a kínai terjeszkedés már akkor biztosnak tűnt, amikor az Apple két hónapja bejelentette, hogy megegyeztek a UnionPay nevű helyi kártyatársasággal. Konkrét időpontról nem esett szó a rajttal kapcsolatban, most azonban úgy tűnik, az egyik partnerük, a China Guangfa Bank kikotyogta a dátumot: február 18., pekingi idő szerint hajnali 5 óra. Ezt a bank hivatalos WeChat-fiókján közölte az egyik ügyfelével aki az Apple Pay-ről érdeklődött.

Kína az Apple második legnagyobb piaca az Egyesült Államok után, így érthető, hogy igyekeznek itt is beindítani a szolgáltatást. Ha ezzel végeznek, akkor reméljük, hogy hamarosan elkezdik bevenni Európát is. Erre is utalnak jelek, legalábbis a francia Apple-hírekkel foglalkozó oldal, az iGen úgy tudja, még az év első felében beindulhat az Apple Pay Franciaországban. A bejelentést az idei WWDC-re várják júniusban, azt azonban nem tudni, mikortól kezdhetnek el ténylegesen fizetni a kasszáknál a felhasználók az iPhone-jaikkal és Apple Watch-aikkal.

Az európai terjeszkedés lassúsága azért is nehezen érthető, mert nálunk szerencsére jóval elterjedtebb az érintés nélküli fizetési rendszer, mint az Egyesült Államokban, ezért a technikai háttér nagy része már rendelkezésre áll – most is fizethetünk például a PayPass-kompatibilis termináloknál Apple Pay-jel, ha van egy amerikai bankkártyánk. Mi mindenesetre kitartóan reménykedünk, bár mivel Franciaország – és korábban Spanyolország – mellett még a többi nagyobb európai ország neve sem merült fel, kicsit borúlátóak vagyunk az esetleges itthoni elérhetőséggel kapcsolatban.

Forrás: iMore.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!