imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tovább tökéletesítette a hardver és szoftver kapcsolatát az Apple az iPhone X-ben


A nemrégiben bemutatott 3 új iPhone egyik legnagyobb újítása az A11 Bionic processzor, mely jelentős fejlődést mutat mind az előző iPhone generációkhoz képest, mind az idén bemutatott konkurens modellekhez viszonyítva. Ennek egyik oka, hogy az Apple az idei modelleket meghajtó chipeket teljes mértékben házon belül tervezte, beleértve a GPU-t is.

Tavasszal robbant a hír, miszerint az Apple felrúgta megállapodását az iPhone-ok grafikus gyorsítóit biztosító Imagination Technologies-zal, amivel komoly bajba sodorta a chipgyártó céget. Az ügy kimeneteleként az Imagination Technologies pereskedni kezdett az Apple-lel, mondván az nem lehet, hogy képesek olyan GPU-k előállítására, amik semmilyen módon nem sértik az általuk bejegyzett szabadalmakat.

A Keynote során az Apple jelentős fejlődésről beszélt a hatmagos A11 Bionic processzor kapcsán. A két gyengébbik mag 70%-os, míg a 4 erősebbik mag 25%-os előrelépést mutatott az ezt megelőző a A10 Fusionhoz képest. Két nappal később Phil Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke, és Johny Srouji, a hardveres részleg vezetője a Mashable-nek adott interjút, melyben a számok helyett inkább a fejlesztések mögött meghúzódó filozófiáról beszéltek.

Ezek nem csak összeillesztett LEGO darabkák, arra lettek tervezve, hogy együtt dolgozzanak. – mondta Shiller.

A cég mindig is arra törekedett, hogy a hardver és a szoftver a lehető legnagyobb mértékig egy fedél alatt készüljön. Ezzel a két tényező a lehető leghatékonyabban összehangolt munkát végezheti a motorháztető alatt, amiben az Apple a mai napig verhetetlen maradt. Phil arról is beszélt, hogy a saját fejlesztésű GPU ennek a törekvésnek egy újabb lépcsőfoka. Az Apple-nek a felhasználói élmény csúcsra fejlesztése mellett nyilvánvalóan az is az érdeke, hogy a komponenseket minél gyorsabban kézhez kapják, és hogy a gyártók minél alacsonyabb áron végezzék a munkát.

Persze, Phil Schiller hiába nem tartja fontosnak a számokat, az előzetes benchmarkok alapján valóban óriási előrelépés történt processzor terén: még a MacBook Prókhoz viszonyítva is félelmetes, hogy mire képes az A11 Bionic. Végezetül pedig ne feledkezzünk meg a neurális motorról sem, ami a gépi tanulásról gondoskodik magában az eszközben. Az energiatakarékosság szempontjából is előnyös, hogy például a Face ID-hoz kapcsolódó számításokat nem a GPU végzi, hanem ez az egység.

Forrás: Apple Insider

Ha lemaradtál volna az új modellek bejelentéséről vagy csak újra elolvasnád az iPhone X-ről és az iPhone 8-ról szóló cikkeinket, akkor mindenképp pótold őket. Érdemes szem előtt tartani, hogy az idei modellek megjelenésével az iPhone 7-et jelentős árkedvezménnyel tudjátok megvásárolni.

iPhone 40 000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!