imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Továbbfejlesztett Apple TV-t várnak őszre


A Piper Jaffray befektetőcég egyik elemzője, Gene Munster rendszeresen készít az Apple-lel kapcsolatos elemzéseket az ügyfeleik számára. A legújabb jelentésben azt írja, hogy szerinte egy átszabott Apple TV lehet a cég idei őszi termékfelhozatalának központi eleme.

Tegyük hozzá, Gene Munster szinte megszállottan várja az igazi, Apple által gyártott tévékszüléket, természetesen most is leírta, hogy a legújabb megjelenési dátumnak 2016-ot tartja valószínűnek. Hozzá kell tennünk, hogy Munster már lassan hat éve mondja minden egyes évben, hogy jövőre érkezik az Apple tévéje. Picit sajnáljuk ezért, sőt, drukkolunk, hátha egyszer igaza lesz. Nagy összegben azonban nem fogadnánk erre.

Addig is, szerinte – mintegy a rendes tévé előkészítéseként – a frissített Apple TV új hardverrel és szoftverrel érkezhet, bár ezen megállapításokhoz nem kell nagy jóstehetség. Kitér a nemrég szárnyra kapott pletykákra is, miszerint az Apple tévés tartalmakat előállító cégekkel tárgyal egyfajta online televíziószolgáltatás beindításához. Ezen kívül Munster játékokat és alkalmazásokat is vár a megújuló Apple TV-re:

Úgy gondoljuk, hogy a tartalomszolgáltató-rendszer ősszel érkezik egy frissített Apple TV-vel karöltve, azon az eseményen, ahol az új iPhone-t vagy iPadet is bemutatják. Szerintünk ez lehet az Apple egyik központi terméke 2015-ben, mivel a telefon számára valószínűleg ez egy »S« frissítési év lesz és az iPadektől sem várunk különösebb újítást a potenciálisan nagyobb kijelzőn kívül.

Apple TV

Bence is hasonlókban gondolkozik már egy ideje, reméljük nem ő lesz a házi-Munsterünk, aki minden keynote előtt leírja, hogy frissített Apple TV-t vár App Store-ral. (Bocs, Bence. :)) Az elemző ezen kívül a HomeKit-integrációt tartja a legfontosabb új funkcióknak, amikben van ráció, máshol is hallottunk már erről. Ezek alapján az Apple TV a HomeKit-rendszerek szerves részévé válhatna az összes otthoni okoskiegészítőnk központi vezérlőeszközeként.

Munster Siri-integrációt is vizionál, ami szintén teljesen elképzelhető, bár itthon valószínűleg sajnos le kellene mondanunk erről. Mindenesetre biztos menő lenne egyetlen mondattal bekapcsolni az okosmosógépet, kinyitni az okosgarázsajtót és felkapcsolni az okosvilágítást a kertben, miközben az okosvízforraló szól, hogy elkészült az okosteánk, amit az okospoharunkba töltünk.

Persze a Piper Jaffray elemzője szerint az új Apple TV igazából csak arra lenne jó, hogy az Apple élesben tesztelje a reményei szerint jövőre érkező nagy képernyős televízió szoftverét.

Forrás: AppleInsider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!