imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

További nyolc gyártó csatlakozott a CarPlay-táborhoz


Úgy tűnik, eléggé pörögnek mostanában a hírek az okostelefonok és autók integrációjával kapcsolatban. Múlt héten jelentette be a Google, hogy ők is egy, a CarPlay-hez hasonló megoldást fejlesztenek Android Auto néven, és néhány autógyártóval közösen megalapították az Open Automotive Alliance szövetséget is.

Az alapító tagok közül azóta az Audi jelentette be, hogy az androidos megoldás mellett a CarPlay-t is támogatni fogják, ma pedig rajtuk kívül nyolc új autógyártó került fel az Apple CarPlay-t bemutató weboldalára. Az új nevek az alábbiak: Abarth, Alfa Romeo, Audi, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Mazda, és Ram. Megerősítést nyert Apple részről is tehát az Audi múltheti csatlakozása. Jelenleg így néz ki a CarPlay és az Android Auto támogatása autómárkák szerint:

CarPlay- és Android Auto-támogatás

Látszik, hogy szerencsére egyre több gyártó gondolja úgy, hogy nem érdemes még jobban megosztani az okostelefon-felhasználókat, és ahelyett, hogy ők is beszállnának az Apple és a Google harcába, inkább a leendő autóvásárlók érdekeit nézik, és meghagyják a választás lehetőségét. Nem lennék meglepve, hogy ha végül az ábránk első két oszlopában nem is maradna senki. Nekünk felhasználóknak ez csak jó lehet.

Forrás: The Verge, borítókép: Apple.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!