imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Továbbra is az iOS a piacvezető a vállalati szférában


Megjelent a Good Technology legfrissebb, 2015 első negyedévére vonatkozó jelentése a mobilkészülékek üzleti felhasználását illetően. Az elemzésből kiderül, hogy a vállalatok továbbra is folyamatosan növelik az okostelefonok és táblagépek jelentőségét a mindennapi üzletmenet során.

Az első negyedévben folytatódott a trend, miszerint egyre nagyobb súlyt kapnak egy cég életében a mobilalkalmazások és az adatok online elérhetősége. Az összesített app-aktiválások száma 48%-ot nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, de az elmúlt negyedévhez viszonyítva is sikerült 28%-os emelkedést elérni.

A legnépszerűbb típust a biztonságos böngészők képviselik, az összes telepített céges alkalmazás 21%-a volt ilyen app. Ezeket követik a biztonságos üzenetküldő megoldások, majd a különböző egyedi szoftverek, a dokumentumszerkesztő appok és a távoli adatokhoz hozzáférést biztosító alkalmazások. A legnagyobb növekedés ebben a tekintetben az utóbbi két kategória esetében történt, vagyis a Good Technology szerint egyre elterjedtebb az adatok és dokumentumok hordozható eszközökön történő kezelése.

Good Technology legnépszerűbb appok

A legnépszerűbb alkalmazások szektorok szerint eltérőek, a biztosítás területén az egyedi appok a legelterjedtebbek, a pénzügyi szektorban a biztonságos üzenetküldő szolgáltatások, míg a gyártás területén tevékenykedő cégeknél a biztonságos böngészők vezetik a listát.

Az iOS megtartotta piacvezető pozícióját, az összes vállalati szférában használt mobileszköz 72%-án az Apple operációs rendszere futott. A részesedése egyébként 1%-ot csökkent az Android javára, a Google megoldása így már a céges készülékek 26%-án fut. A Windows Phone karcsú 1%-ot tesz ki, és a jelentések történetében először feltűnt a Windows is, ami 1%-kal képviselteti magát a Windows Prót futtató táblagépeknek köszönhetően.

Good Technology telefonok

Ami a konkrét készülékeket illeti, az iPhone 6 a legnépszerűbb mobileszköz, az összes aktiválás 26%-a köthető az Apple aktuális zászlóshajójához. A legkeresettebb androidos eszköz egyébként a Samsung Galaxy S5 lett, és a két nagy rivális, vagyis az Apple és a Samsung uralja a legnépszerűbb készülékek listáját: összesen 28 helyet a 30-ból.

Az iOS a táblagépek terén is piacvezető maradt az üzleti szférában, ugyanakkor itt jelentős erősödés figyelhető meg a konkurencia részéről. Noha az Apple így is a piac 81%-át tudhatja magáénak, ez az arány jelentősen csökkent a tavalyi év azonos időszakában mért 92%-hoz képest. Az Android ebben a kategóriában 15%-ot kaparintott meg, míg a Microsoft 4%-ot csípett meg a piacból a Windowsnak köszönhetően.

Good Technology iOS tablet

Az operációs rendszerek részesedése terén erős összefüggés figyelhető meg abban a tekintetben, hogy mely konkrét szektorról beszélünk. Az állami szférában 80%-os az iOS részesedése, az oktatás terén 83%-os, a pénzügyi szolgáltatások esetében pedig 76%-os. Az Android a technológiai szektorban különösen népszerű, itt az aktivlások 47%-a származik Google operációs rendszert futtató eszközről. Szintén jelentés az Android pozíciója az energetikai szektorban, itt 44%-os a részesedésük.

A Good Technology 189 országban vizsgál összesen 6200 szervezetet, köztük a Fortune 100 tagjait. Érdemes azonban megemlíteni, hogy a BlackBerry készülékeket nem tartják számon, így az összesített eredményeket ez befolyásolhatja.

Forrás: Good Technology via VentureBeat. Képek: Good Technology.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!