imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Kezünkben az iPhone XS és iPhone XS Max!

Nézd meg és olvasd el első benyomásainkat!

Továbbra sem lesz képernyőbe integrált Touch ID az iPhone-okban


Az Apple nem vetette el az ötletet, de nagyon úgy néz ki, hogy idén sem lesz képernyőbe építette ujjlenyomat olvasó az iPhone-okban, legalábbis szeretett informátorunk ezúttal így értesült.

Ming-Chi Kuo ismét szót kért a nemzetközi szaksajtótól és ezúttal egy elfeledett témában fejtette ki álláspontját: az Apple egyelőre nem tervez képernyőbe integrált Touch ID-t, de az ötletet nem vetették el teljesen a cupertinóiak. Ez önamgában nem is lenne annyira meglepő tény, ha nem tette volna hozzá egyből azt is, hogy a konkurenseknél viszont jövőre biztosan ez lesz a sláger.

Kuo úgy tudja, az Apple-nél folyik a fejlesztés, ugyanakkor a Face ID akkora sikernek örvend, hogy idén még biztosan nem implementálnak új technológiát az iPhone Xs-be. Januárban mégcsak prototípus szintjén, a nyár folyamán viszont már kész termék formájában is láthattunk a Vivótól ilyen próbálkozást. Azt nem tudni, hogy az általuk használt módszer mennyire pontos a Touch ID-hoz vagy más hagyományos leolvasóhoz képest, mindenesetre létezik már ilyen.

Továbbá az sem tisztázott, hogy az Apple-nek van-e már birtokában olyan fejlesztés, amit akár már idén is piacra lehetne dobni. Viszont a Face ID egyelőre teljesen egyedülálló megoldás a piacon, amivel legalább 2 évvel a konkurencia előtt járnak. És nagyon úgy néz ki, hogy bejött az ötlet, az emberek szeretik a Face ID-t, az androidos mobilokat gyártó cégek viszont továbbra is inkább az ujjlenyomat leolvasást tartják elsődlegesnek.

A beszállítókkal kapcsolatban álló elemző már azt is megszellőztette, hogy jövőre már a Samsung is a képernyő alá rejtheti a szenzort, igaz nekik villantaniuk is kell valamit, hiszen a Galaxy S9 és Note 9 arcleolvasója igencsak gyermeteg az Apple megoldásához képest.

Mindenestre végre sok év után ismét szétágazni látszanak a gyártók fejlesztései, ami erősíti a piaci versenyt, ennek pedig általában mindig a felhasználók a legnagyobb nyertesei.

Forrás: 9to5Mac

iPhone XS | Részletre is

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!