imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Továbbra sem lesz képernyőbe integrált Touch ID az iPhone-okban


Az Apple nem vetette el az ötletet, de nagyon úgy néz ki, hogy idén sem lesz képernyőbe építette ujjlenyomat olvasó az iPhone-okban, legalábbis szeretett informátorunk ezúttal így értesült.

Ming-Chi Kuo ismét szót kért a nemzetközi szaksajtótól és ezúttal egy elfeledett témában fejtette ki álláspontját: az Apple egyelőre nem tervez képernyőbe integrált Touch ID-t, de az ötletet nem vetették el teljesen a cupertinóiak. Ez önamgában nem is lenne annyira meglepő tény, ha nem tette volna hozzá egyből azt is, hogy a konkurenseknél viszont jövőre biztosan ez lesz a sláger.

Kuo úgy tudja, az Apple-nél folyik a fejlesztés, ugyanakkor a Face ID akkora sikernek örvend, hogy idén még biztosan nem implementálnak új technológiát az iPhone Xs-be. Januárban mégcsak prototípus szintjén, a nyár folyamán viszont már kész termék formájában is láthattunk a Vivótól ilyen próbálkozást. Azt nem tudni, hogy az általuk használt módszer mennyire pontos a Touch ID-hoz vagy más hagyományos leolvasóhoz képest, mindenesetre létezik már ilyen.

Továbbá az sem tisztázott, hogy az Apple-nek van-e már birtokában olyan fejlesztés, amit akár már idén is piacra lehetne dobni. Viszont a Face ID egyelőre teljesen egyedülálló megoldás a piacon, amivel legalább 2 évvel a konkurencia előtt járnak. És nagyon úgy néz ki, hogy bejött az ötlet, az emberek szeretik a Face ID-t, az androidos mobilokat gyártó cégek viszont továbbra is inkább az ujjlenyomat leolvasást tartják elsődlegesnek.

A beszállítókkal kapcsolatban álló elemző már azt is megszellőztette, hogy jövőre már a Samsung is a képernyő alá rejtheti a szenzort, igaz nekik villantaniuk is kell valamit, hiszen a Galaxy S9 és Note 9 arcleolvasója igencsak gyermeteg az Apple megoldásához képest.

Mindenestre végre sok év után ismét szétágazni látszanak a gyártók fejlesztései, ami erősíti a piaci versenyt, ennek pedig általában mindig a felhasználók a legnagyobb nyertesei.

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!