imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Trent Reznor tervezi a megújuló Zene alkalmazást


Arról már korábban lehetett hallani, hogy az elkövetkezendő iOS frissítésekkel együtt teljesen új funkciókat is kapunk a beépített Zene alkalmazásunk mellé, de ezekről még viszonylag keveset lehetett tudni biztos forrásból. Most a legújabb bejelentések szerint Trent Reznor fogja megtervezni és a felhasználók igényeihez igazítani az alkalmazást.

A Nine Inch Nails frontembere már egy ideje a Beats kreatív-tervezés vezetője és talán éppen ezért kapta azt a megtiszteltetést, hogy megálmodja a megújuló Zene alkalmazás arculatát és újdonságait. Az új funkciókról még most sem lehet sokat tudni, de egy biztos: a gyári Zene alkalmazás része lesz a Beats Music streamelő funkciója.

maxresdefault

Akiknek ismerős a Spotify, azok nagyjából tudják, hogyan is kell elképzelni egy zenestreamelő alkalmazást. Akiknek nem, azoknak ajánlom figyelmébe, mert egy zseniális szolgáltatás. A lényege, hogy egy fix összegért az alkalmazásban fellelhető összes számot (30 millió szám és a készlet folyamatosan bővül naponta nagyjából 20 ezerrel) aktív internetkapcsolat esetében bárhol, bármikor, bármennyiszer meghallgathatjuk. Természetesen lehetőség van offline módban is meghallgatni kedvenceinket, ehhez mindössze el kell mentenünk a saját számaink közé a kívánt dalt. A Beats Music most ezt a szolgáltatást 9,99 dollár/hó, illetve 99,99 dollár/év áron kínálja az érdeklődőknek – egyelőre csak az Egyesült Államokban. Az szinte biztos, hogy az iOS 8.3-ban még nem számíthatunk erre az új funkcióra, viszont amint elérhető lesz a Zene alkalmazásban ez a lehetőség, akkor állítólag a havidíj is alacsonyabb lesz, előzetes információk szerint nagyjából 7,99 dollár.

Emellett a funkció mellett helyet kapna az alkalmazásban egy továbbfejlesztett iTunes Radio is, amelyet nem igazán kell magyarázni. Ez tulajdonképpen egy olyan online rádiószolgáltatás lenne, amit aktív internetelérés mellett bárki hallgathat. A továbbfejlesztés abban nyilvánulna meg, hogy a kínálat sokkal inkább területi alapon választaná ki a lejátszandó számokat. Az alkalmazásban továbbra is reklám nélkül hallgathatjuk a rádiót, amennyiben van érvényes iTunes Match előfizetésünk. Reméljük, hamarosan ez is elérhetővé válik hazánkban.

2012 ASCAP Pop Awards - Show

Miután az Apple megvásárolta a Beatset, megtudtam, hogy személyesen engem akarnak arra a feladatra, hogy néhány terméket közösen dolgozva fejlesszünk tovább. Nem mehetek bele nagyon a részletekbe, de úgy érzem, van annyira egyedi ez a pozíció, hogy jól hasznosíthassam az ismereteimet minden felhasználó számára. Ez persze kompromisszumokkal jár, abból a szempontból például, hogy mennyi energiát fordítok majd a zenélésre és az új számok megalkotására. De ez is egy nagyon kreatív munka, ha nem is új dalok írása, de legalább valami zenével kapcsolatos dolog.

Szerintem az Apple ezzel a két új funkcióval és a tervezőcsapat élén az Oscar-díjas Trent Reznorral, megint egy olyan dolgot fog alkotni, amely minden igényt ki fog elégíteni, ami az iPodon, iPhone-on vagy épp iPaden való zenehallgatást illeti.

Forrás: 9to5Mac. Borítókép eredetije: NPR.

#istylecorvin

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!