imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tresorit Send: ingyenes titkosított fájlküldés


Ha esetleg néha olyan fájlokat kell küldened, amiket jobb szeretnél biztonságban tudni…

A napokban indult a svájci-magyar alapítású Tresorit, alapvetően üzleti célú felhőszolgáltatásban utazó vállalat titkosított fájlküldő-szolgáltatása, a Tresorit Send. Segítségével bárki egyszerűen küldhet nagyméretű fájlokat (akár 5 GB-ig), lényegesen biztonságosabban, mint más fájmegosztókkal.

Noha magánemberként is érdemes odafigyelni az érzékeny adataink küldésekor, az üzleti életben ez elengedhetetlenül fontos. Gondoljunk csak bele, mennyire gond adódhat egy lehalászott szerződésből, vagy egy félrement dokumentumból…

A Tresorit Send nagy előnye azon felül, hogy megbirkózik az email-csatolmányok méretkorlátozását messze meghaladó fájlokkal is, az extra biztonsági funkcióban rejlik. Pontosan tudjuk, hogy mikor, hányszor nyitották meg a megosztott fájlt, adhatunk jelszóvédelmet, visszavonhatjuk a megosztást stb. A létrehozott linkek 7 napig vagy 10 megnyitásig érvényesek.

Persze a szolgáltatás legfontosabb tulajdonsága az end-to-end titkosítás. A Tresoritnak ezzel kapcsolatban igazoltan az élen jár. Felhőszolgáltatásuk feltörésért 50 000 dollárt fizettek volna a sikerrel járó hackernek, erre azonban több, mint egy év alatt 238 ország egyik próbálkozója sem volt képes.

Tesztünk során úgy találtuk, hogy a szolgáltatás gond nélkül teszi a dolgát. A felület átlátható és egyszerű, az ígért szolgáltatások a béta állapot ellenére is tökéletesen működnek. Feltehetőleg a titkosítás miatt azonban valamivel lomhább a megosztási procedúra, mint a többi fájlküldőnél.

Bizniszeknek kötelező, magánszemélyeknek érzékeny adatok esetén melegen ajánlott.

Próbáljátok ki ti is!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!