imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Tripla kamerarendszer kerülhet idén az iPadekbe?


Tegnap kapott szárnyra az a pletyka, miszerint idén októberben jöhetnek az új iPadek, akár három kamerával!

A meg nem erősített pletyka szállítója – a Macotakara japán blog – egy Kínán kívüli beszállítói forrásra hivatkozva állítja, még idén októberben érkezhetnek dupla és tripla kamerarendszerrel szerelt iPadek. Mielőtt látatlanban rátenyerelnénk az előrendelés gombra, azért előre szögezzük le: ahogyan Chance Miller, a 9to5Mac egyik írója is figyelmeztet, most hallunk először erről, és ilyenkor egészséges szkepticizmussal illik kezelni a hasonló pletykákat. De azért beszélgessünk róla kicsit.

Ha a hír igaz, akkor az iPad termékkategória szinte azonnal megkapná az éves legnagyobb iPhone frissítést, ami eddig egyáltalán nem volt jellemző. Ezért az iPad Pro talán az egyetlen model, amiben egy ilyen hírt akár komolyan is tudok venni. A 2018-as model említett model tavaly megkapta az aktuális legerősebb procit és egy elég jó 12 mp-es kamerát. Az Apple gyökeresen megváltoztatta a formavilágát is – amit úgy általában meglepően jól fogadott mind a sajtó, mind a széles vásárlói réteg.

Azelőtt az iPadek jellemzően egy kis delay-jel egy-két frissítéssel később kapták meg az iPhone-okban debütáló újításokat. Ezért gondolom, ha az Apple emelni akar a tavaly magasra tett lécen, a többkamerés rendszer egy jó ütőlap lehet az iPadekbe. Lényegében így is az iPhone-okban debütálna a szeptemberi keynote-on.

A már Ming-Chi Kuo által is megjósolt 10.2-es iPad kapna a híresztelés szerint dupla kamerát, állítólag az Xs-éhez hasonlót. Én mégis inkább azt gondolom, hogy a “Pro” címke hiányában ez az iPad inkább egy régebbi, mondjuk a 8 Plushoz hasonló dupla kamerát kaphatna, de ne legyen igazam. Ez az iPad válthatja a 2018-as 9.7.-es iPadet. A Pro modellek kapnák meg az iPhone-okba hosszú ideje belejövendölt tripla kamerarendszert.

Igazság szerint ugyanez az átalakulási séma várható az iPhone-okba is, ha egyáltalán hihetünk az ilyen beszállítói pletykáknak. A népszerű elemzőink az Xr-t dupla kamerával, az Xs idei frissítését pedig tripla kamerarendszerrel felszerelve várják.

Eddig a Pro szériával se lehetett portré módban fotózni és talán tudtunk élni enélkül de én mégse bánnám, ha a csúcsminőségű iPadekben helyet kapna, mint feature. Arról nem beszélve, hogy ez a kamerarendszer szépen kiszolgálná a rohamosan fejlődő AR alkalmazásokat.

Ugyanakkor, az iPad fronton is nagyon pontos Ming-Chi Kuo egy árva szóval nem említette vagy igazolta eddig ezeket az elsőre elég hihetetlennek tűnő felvetéseket. Az is elképzelhető, hogy érkezik tőle a megerősítés. Addig pedig, ha lehet, még ne dobjuk el a tavalyi modelleket.

Mit gondoltok, csak egy szárnyra kapott pletyka az uborkaszezonban, vagy elképzelhető, hogy már idén debütálhat új kamerarendszer az iPadekben?

Forrás: 9to5Mac, Appleinsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!