imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

TripMode: spórolj a megosztott mobilneteddel


Ha te is meg szoktad osztani a mobilneted a laptopoddal, de félsz, hogy az leszívja a teljes kereted egycsapásra, akkor ezt az alkalmazást neked találták ki.

A Continuity (Átjárhatóság) az Apple ökoszisztéma alapja. A fedőnév alatt több különböző trükk bújik meg, mint például a Handoff, az Univerzális vágólap vagy a Folytonosságkamera. Na meg az egyik örök favorit, az Instant Hotspot.

Ez utóbbi azt tudja, hogyha közel van egymáshoz mondjuk a MacBookod és az iPhone-od, akkor egy kattintás, és ha az utóbbinak van mobilnet hozzáférése, akkor azt meg tudja osztani a MacBookkal is.

A dolog gyorsan és hatékonyan működik, csak éppen nem igazán szabályozható. Nem mondhatod meg, hogy mennyi mobilnetet használhat fel a gép, nem szabályozhatod le a programok hozzáférését és a többi. Ez pedig könnyen tud olyan helyzeteket eredményezni, hogy

miközben a Spotify tölti le az új offline playlistet, a macOS a háttérben szedi le a frissítését még elindul a fotószinkronizálás is.

Ezzel pedig nagyopn szépen el lehet fogyasztani aránylag nagy mobilcsomagok kereteit is, akkor is, ha csak egy mezei weblapot akartál megnyitni.

És itt jön a képbe a TripMode. Az alkalmazás lényegében csak annyit csinál, hogy automatikusan érzékeli, ha mobilnetre csatlakozol a gépeddel és letilt minden olyan programot az internetről, amihez nem adtál hozzáférést.

Ehhez persze járulnak még egyéb beállítási lehetőség is, például készíthetünk különböző profilokat, vagy ütemezhetjük is az aktiválást. Mindeközben a menüsávba épülő ikonokra kattintva bármikor megnézhetjük, hogy éppen hol járunk a netfogyasztásban.

A TripMode akkor is jól jöhet, ha nem mobilnetre, hanem csak egy lassú WiFi-re csatlakozunk be, amit nem akarunk tovább lassítani háttérben futó letöltésekkel.

Az alkalmazás Windowsra és Mac-re egyaránt elérhető 2 250 forint ellenében, aminél sokkal többet tud megspórolni nekünk azáltal, hogy nem kell havi 3x extra mobilnetet vásárolnunk. Ha pedig van Setapp előfizetésed, akkor ingyen letöltheted az alkalmazásból.

Ti mekkora mobilnet csomagokkal nyomjátok?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!