imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Trump szorosan együttműködne a tech cégekkel


Megesett a nagy eset, Donald Trump és a Szílicium-Völgy legbefolyásosabb személyei a Trump Towerben találkoztak, hogy egyeztessenek a jövőbeli közös munkáról.

Trump talán még sem olyan szőrös szívű vagy előzetesen csak túltolta a kampánybeszédeket annak érdekében, hogy sikerre vigye elnökjelöltségét? Meglehet, Donal Trump hamarosan betölti elnöki pozícióját és ezzel együtt egy új korszak nyílik a tech iparban. Óriás adók? Hazai gyártás? Haza zavart mexikói munkások? Tényleg ilyen jövő előtt áll a híres amerikai álom?

Donald Trump

 

Donald Trump a botránykeltés és megfélemlítés eszköze helyett most egy egészen más stratégiát választott. Kész együttműködni hazája világvezető tech vállalataival és azt szeretné elérni, hogy ezek a cégek sikeresebbek legyenek, mint valaha. Ha a keménykedés tényleg csak a győzelem megszerzéséhez kellett, akkor szép volt Donald!

Azért azt ne gondoljuk, hogy az elkövetkezendő 4 év tündérmese lesz az Apple-nek és a hozzá hasonló multiknak. Azonban Trump tudomásukra adta, hogy minden támogatást kész megadni a siker érdekében.

A tech cégek csúcstalálkozója a Trump Towerben

Kedvező kereskedelmi megállapodásokat fogunk kialakítani. Megkönnyítjük majd nektek az államhatárokon átívelő kereskedést, mert ezzel jelenleg nagyon sok megkötés és probléma van. Ha bármilyen ötletetek van ezzel kapcsolatban, akkor azoknak nagyon örülnénk.

–mondta Trump.

Elsősorban a kereskedelmi megállapodásokat reformálná meg, cserébe otthon tartaná az adót és lehetőleg minél több hazai gyártású terméket szeretne. Az egyeztetés során szóba jött a bevándorlás, a munkahelyteremtés és a kínai kapcsolatok kérdése is. Trump azt is szeretné, ha a kabinet és cégek közt egy szoros, jó kapcsolat jönne létre.

Donald Trump

“Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy továbbra is együtt tudjunk működni. Mi itt leszünk, ha segítségre van szükségetek. Felhívhatjátok az embereimet, vagy felhívhattok engem is, igazából a kettő között nincs különbség. Itt nincs semmiféle hivatalos hierarchia.”

– folytatta Trump.

Kétségkívül több összetűzése volt az elmúlt időszakban Donald Trumpnak a jelenlévő cégek vezetőivel. Azonban úgy tűnik nem sikerült minden konfliktust rendezni, például a Twitter CEO-ja nem volt jelen. A Politico értesülései szerint valószínűleg Trump nem vette jó néven, hogy a kampány során az oldal nem engedélyezte a „CrookedHillary” hashtaggel kapcsolatos tartalmakat.

konferencia

Korábban egy, a neve elhallgatását kérő, de az ügyhöz közelálló forrás kifejtette, hogy ugyan sok mindennel nem értenek egyet, de a cégek vezetőinek támogatniuk kell a következő kormányt, ahogy azt tették eddig is.

Nézd, ez az egész csak egy nagy cirkusz. Most a tech világban mindenki próbál láthatatlannak tűnni azzal, hogy részt vesz ezen. Ugyanakkor közre kell működnünk úgy, ahogy azt tettük korábban is.

Ezt a nézőpontot erősítette meg Trump is az egyeztetés során:

Azért vagyok itt, hogy segítsek nektek abban, hogy jól menjenek a dolgok. Most itt mindenkinek nagyon jól megy, és igen megtisztelő, hogy meggondoltátok magatokat velem kapcsolatban. A világ erről a pálfordulásról beszél. Jelenleg tehát ebben a szobában mindenkinek kedvelnie kell engem – még, ha csak egy kicsit is -, és mi megpróbáljuk majd ezt a gondolatváltást továbbra is életben tartani.

Elon Musk mostantól kormányzati tanácsadó

Jeff Bezos, az Amazon alapítója pozitívan értékelte az eseményt és jó érzésekkel tekint a jövőbe.

Úgy érzem, hogy a mai megbeszélés az elnökjelölttel, az átmeneti csapatával, és a többi tech vezetőkkel kifejezetten produktív volt. Megosztottam azt a nézőpontomat, miszerint a kormányzás az innovációt egyik fő támpillérévé kéne tegye, ami elképesztő mennyiségű új munkahely teremtését tenné lehetővé az országban, és nem csak a technológiai szektorban, hanem a mezőgazdaságban, az infrastruktúrában, a gyártásban – mindenütt.

Nem is csoda, hogy újra jó a hangulat a Szilícium-Völgyben. Kiderült, hogy Elon Musk a SpaceX és a Tesla alapítója, illetve az Uber CEO-ja Travis Kalanick is részt fognak venni a jövőben a korámány munkájában, mint tanácsadók. Ez segíthet egyensúlyban tartani a cégek és a kormány érdekeit.

Tim Cook a Trump Towerben

Reméljük Donald Trump bebizonyítja, hogy nem csak egy fellengzős bohóc, hanem valóban egy olyan üzletember, akire szüksége van az Egyesült Államoknak. A találka érdekessége még, hogy Tim Cook kettővel arrébb ült Trumptól. Ez is azt jelzi, hogy nem csak az Apple-nek van szüksége egy jó kormányra, hanem fordítva nekik is egy közreműködő Apple-re. Hogy mi lesz az iPhone-ok gyártásával és a titkosítási kérdéssel, az egyelőre nem derült ki.

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!