imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Trump telefonon beszélt Tim Cookkal


Természetesen a téma az Apple “hazahozatala volt”. De mit jelentene ez nekünk? Jobban járnánk ha az USA-ban gyártaná a cég az iPhone-t, vagy inkább maradjon ott ahol van?

Trump kapcsolata az Apple-el leginkább a szterotipikus olasz házassághoz hasonlít. A frissen megválasztott amerikai elnök kampányában többször is nekiment az Apple-nek. Aztán rájött, hogy mégiscsak szereti a vállalatot, és azt akarja, hogy hazatérjen a telefonok gyártása Amerikába. Persze ezt a maga módján sikerült megfogalmaznia, de a lényeget értjük:

Csodálatos emberek élnek ebben az országban: okosak, éles eszűek, lendületesek, egyszerűen csodálatosak. Mindig azt mondtam, hogy újra naggyá teszem Amerikát, és úgy gondolom, hiszek benne, hogy ez meg fog történni. Elérjük, hogy az Apple elkezdje ebben az országban gyártani a rohadt számítógépeit és egyéb vackait más országok helyett.

trump-cook

Nem csoda, hogy ilyen törekvései vannak a milliárdos üzletemberből lett elnöknek. Az iPhone mára olyan komoly fegyvertény lett, hogy Kína is ezzel fenyegeti az elnököt, ha az nagyon belemenne a gazdasági harcokba az országgal.

Az amerikai autók, és az iPhone-ok piaca visszaeshet, és az amerikai szójabab és kukorica import is leállhat. Valamint Kína az Egyesült Államokban tanuló diákok számát is korlátozhatja. Ha Trump roncsolja a Sino – Egyesült Államok közötti piacot, annak számos amerikai iparcég látja majd kárát. Végül az új elnök elítélhető lenne vakmerőségéért, tudatlanságáért és inkompetenciája miatt, amikért viselnie kell majd a következményeket. – írták akkor a kínai lapok.

-1x-1

Ezt a fegyvert pedig Trumpnak mielőbb célszerű lenne kivennie Kína kezéből. Ehhez pedig valamilyen úton módon az USA-ba kell csábítania az Apple-t. Kezdetnek pedig dumált egy kicsit Tim Cookkal telefonon, hogy személyesen beszéljék meg a dolgokat. Persze ezekről a hívásokról csak annyit tudhatunk, amennyit a felek elárulnak, ami nem meglepő módon nem túl sok.

Kaptam egy hívást Tim Cook-tól. Azt mondtam neki: Tim, tudod az egyik olyan dolog, ami nagy eredmény lenne számomra, ha rávenném az Apple-t, hogy építsen egy nagy gyárat az Egyesült Államokban, vagy akár többet is. Így a termékek készülhetnének itthon, ahelyett, hogy Kínában, Vietnámban, vagy akárhol máshol gyártanátok őket.

Cook erre elvileg szűkszavúan csak annyit mondott: ezt megértem.

tim-cook-290513

Trump elvileg a beszélgetésben azt is beígérte, hogy ösztönzés képpen jócskán le fogják vinni az adózás mértékét a cég számára.

Meglepődnénk, ha az Apple tényleg fogná a batyuját és összecsomagolna Kínában, csak azért, hogy Trump kívánságát teljesítse. Elemzések szerint körülbelül 30-40 dollárral drágulnának a telefonok gyártási költségei darabonként, és ha tippelnem kéne ezt valószínűleg nekünk, felhasználóknak kellene megfizetnünk.

Forrás: 9to5mac

A hír margójára a beszélgetés átírata:

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!