imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

10+1 rejtett Safari-trükk

Ismered bármelyiket?

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tudod mit csinálsz álmodban? Azt csak hiszed!


Beszélsz álmodban? Horkolsz? Meg vagy róla győződve, hogy időnként elvisznek az ufók, hogy rockzenészt műtsenek belőled? Sleep Cycle, az alkalmazás, amivel minden éjszakai tevékenységedről leránthatod a leplet. Ráadásul az Apple Health alkalmazással is összekapcsolható, ha kedveled a statisztikákat.

Saját tapasztalat, hogy horkolok. Ez persze mindenkit zavart, csak engem nem. A kellemetlenségek elkerülése végett, néhány orvosi csodaszer beszerzése után, úgy gondoltam megpróbálkozom az alváselemzéssel, hátha tanulok belőle valami újat. Letöltöttem a Sleep Cycle-t, és bár nem vártam tőle sokat, az ismerkedés végére nagyon kellemes csalódás ért.

Az alkalmazás egyszerűen működik, kiválóan használva a telefonba épített szenzorokat. Elemzi az éjjeli zajokat, a telefon mozgás és közelítésérzékelőjével a mozgolódást, ezek összevetéséből pedig megállapítja az alvás minőségét. Ami pedig esetemben a leghasznosabb, hogy rögzíti a horkolást (és más éjjeli zajokat, például a beszédet is), amit másnap percre pontosan vissza is tudsz követni.

Ami az ébresztést illeti, az app kétféle jelzés beállítására alkalmas. Az első egy klasszikus ébresztőóra, ami pont úgy működik, mint minden normál vekker, azaz a beállított időben jelez. Ami az izgalmasabb, az úgynevezett intelligens ébresztés. Ez annyiban különbözik a megszokottól, hogy a kívánt ébredési idő előtt fokozatosan erősödő hangjelzéssel kelt fel.

Ezzel elkerülhető, hogy a hirtelen zaj hatására már hajnalban infarktussal indítsd a napot, ahogy az a normál ébresztőkkel lenni szokott. Sajnos annak ellenére, hogy sokan lényegesen kipihentebben ébrednek fel tőle, személy szerint nem nem szeretem, mert hajlamos vagyok a kellemes hangtól még mélyebben aludni.

A Sleep Cycle használatkor érdemes a telefont lefordítva a párnánk mellé tenni. Fontos, hogy a folyamatos háttértevékenységnek köszönhetően eszi az akkumulátort, ezért használata mindenképpen csak töltőn javasolt.

Ébredés után a Statistics fülön megtalálsz mindent, amit kiszűrt az app az éjszaka folyamán. Úgy mint: alvás, mélyalvás, ébrenléti idő, horkolások száma, ezeknek ereje, illetve az ágyban töltött idő. Bár nem valószínű, hogy büszkélkednénk horkolásunkkal, de ha valamilyen perverz oknál fogva mégis kedvet kapnánk az alvásminőségünk megosztására, ezt rögtön meg is tehetjük e-mailben, vagy a közösségi média felületeken.

Bár maga az app nem nyújt megoldást a horkolás problémájára, jó kiindulási alap lehet a diagnosztikára. Ha használsz bármilyen gyógyszert a tünetek kezelésére, azt is megtudhatod, miként reagált ezekre a szervezeted éjszakánként; illetve a fül-orr gégész is minden bizonnyal többet tud mondani, ha megmutatod neki a statisztikákat…

Töltsd le a Sleep Cycle alkalmazást az App Store-ból (iPhone, iPad, univerzális, ingyenes)

A fenti cikket Mayer Ferenc küldte nekünk, (amit ezúton is köszönünk) és kisebb változtatásokkal közöljük. Ha szeretnéd, hogy a te írásod is megjelenjen az iMagazinon, keress minket a hello@imagazin.hu email címünkön.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!