imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Túl széplelkű az Apple a sorozatbizniszhez


Egy friss jelentés szerint az Apple kicsit a tervezettnél később fog belépni a sorozatos streamingpiacra, mivel sem erőszak, sem erotika nem jöhet szóba a tartalmakban…

Sose volt még ennyire aktuális az a régi új-zélandi közmondás, miszerint:

nehéz Dr. Dre életéről sorozatot készíteni erőszakos tartalmak nélkül.

A The Wall Street Journal friss jelentésében az Apple sorozatgyártási nehézségeibe láthatunk bele, amelynek elsődleges oka a mindenek felett álló politikai korrektség. Az Apple egyszerűen biztonsági játékot játszik, és kerüli az olyan tartalmakat, amikben „indokolatlan szexualitás, profanitás vagy erőszak“ látható. Ennek pedig a belsős források szerint az lesz az eredménye, hogy késik a szolgáltatás rajtja.

Szinte látom magam előtt Jimmy Iovine arckifejezését, aki miután büszkén mutatta Tim Cooknak aktuális szerzeményét, a Dr. Dre életéről szóló Vital Signs-t, dicséret helyett a sorozat elkészült részeinek elkaszálását kapta jutalmul. Cook szerint ugyanis túl sok volt benne az erőszak ahhoz, hogy sugározhassák. Érted, egy fekete rapperről beszélünk, aki a 70-es, 80-as évek Amerikájában nőtt fel Comptonban. Mégis mit hittek, miről fog szólni a sorozat, pillangótenyésztésről?

És ez még csak a jéghegy csúcsa, ott van még Bryan Fuller is, aki az Amazing Stories rebootjának készítéséről mondott le, miután összezörrent a vezetőséggel az elkészítés mikéntje mentén; de a Jennifer Aniston és Reese Witherspoon nevével fémjelzett dráma is csúszni fog személyes okok miatt. Nem minden alakul tehát a tervek szerint.

Pedig az Apple-nak nagy ambíciói vannak a saját tartalmakkal kapcsolatban, amelyeket állítólag Apple Music exkluzívként tervez megjelentetni a vállalat. A hírek szerint 1 milliárd dollárt szántak a projektre és olyan címeket tudnak felmutatni, mint a Steven Spielberg féle Amazing Stories, az előbb említett Aniston-Witherspoon dráma, a Battlestar Galacticás Ron D. Moore űrshowja vagy az Isaac Asimov Alapítvány sorozata.

Csak hát nem lehet mindent családbarátra venni…

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!