imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Tüntetők szállták meg a New York-i Apple Store-t


Péntek délután egy demonstráló csoport tagjai lepték el egyéb neves boltokkal együtt az egyik New York-i Apple Store-t. Az akcióval a rendőri túlkapásokra kívánták felhívni a figyelmet a közelmúlt tragikus eseményei kapcsán.

A New York-i Fifth Avenue-n található Apple Store-t az indokolatlan rendőri aggresszió elleni tiltakozás jegyében tüntetők egy csoportja lepte el péntek délután. A csoport tagjai közül néhányan transzparenseket mutattak fel, melyen a következő felirat állt:

Nem kapok levegőt

A felirat a júliusban elhúnyt 43 éves afroamerikai New York-i lakos, Eric Garner utolsó szavaira utal, akit a rendőrség cigaretta árusításért igazoltatott, és akit akit egy videó tanúbizonysága szerint az őt előállító rendőr folytott meg, különösebb kiváltó ok nélkül.

Mit akarunk? Igazságot! Mikor akarjuk? Most!

Mások a padlóra feküdtek, ezzel tisztelegve Michael Brown emléke előtt, aki szintén rendőri túlkapás miatt veszítette életét néhány hónapja Fergusonban.

Az Apple igazgatója tudja, hogy bezárattuk a boltot — ez azt jelenti, hogy a kapitalista Amerika komolyan fog venni minket. […] Ott akarunk titeket megütni, ahol fáj.

Amerikában az elmúlt hónapokban számos összetűzésbe keveredett a leselejtezett vagy aktuális katonai eszközökkel felszerelt helyi rendőrség és az etnikai lakosság. Sokan úgy tartják, a nem megfelelően kiképzett járőrök sokszor elővigyázatosság nélkül alkalmazzák a valóban a katonaságtól beszerzett eszközöket, és túlságosan gyakran, valódi indok nélkül veszik igénybe azokat.

A túlzott felszereltség számos felmérés szerint ahhoz vezetett, hogy a rendőrök bizonyos tekintetben átvettek egyfajta katonai mentalitást, ami azt okozza, hogy egyre gyakrabban az alapvető normák betartása nélkül szállnak szembe a helyi kisebbség tagjaival.

Mivel az elmúlt hónapok botrányos eseteinek mindegyikében felmentették az eljáró rendőrt, arra lehet számítani, hogy a tüntetéssorozat nem áll meg a pénteki után. Bár konkrét lépés még nem történt a rendőrség militarizációjának visszaszorítása érdekében, jól látszik, hogy az amerikai politikusok egy jelentős része elismeri a probléma létezését, és megoldást kívánnak rá nyújtani a rendőrségi eszközbeszerzések további szabályozásával.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!