imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Twitter-fiókot indított az Apple Support


Korábban az Apple nem volt túlságosan jelen a különböző közösségi szolgáltatásokon (Facebook, Twitter, stb.), ez a helyzet utóbbi időben azonban változni látszik. Az eddig meglévő 15, az Apple-höz köthető Twitter-fiók ma újabbal gyarapodott: itt az @AppleSupport!

Az új felületet nagyjából három órája indították útjára, ezalatt 36 000 követő jött össze eddig. Tátott szájjal figyeltük, ahogy fél óra alatt megelőzték a hosszú évek munkájával összegyűjtögetett követőszámunkat, bár a téma népszerűségét tekintve ez azért annyira nem meglepő. Így szól az @AppleSupport bemutatkozószövege:

Azért vagyunk itt, hogy tippeket, trükköket és hasznos információkat nyújtsunk akkor, amikor a leginkább szükséged van rá. Ha pedig kérdésed van, abban is szívesen segítünk.

A leírásból ugyan nem derül ki, de a támogatás kizárólag angol nyelven zajlik, viszont bármely országból kereshetjük őket. Ahogy az eddigi tweetekből látszik, leginkább a privát üzenet felé terelgetik a kérdezőket. A problémákra itthoni idő szerint 14:00 órától másnap hajnal 5:00-ig válaszolnak, tehát elsősorban az amerikai felhasználók számára jelenthet azonnali megoldást az új szolgáltatás.

A segítségnyújtás mellett rendszeresen különböző tippeket is trükköket is olvashatunk majd az @AppleSupport-tól, a sort egy, az iOS-es Jegyzetek apphoz kapcsolódó aprósággal kezdték meg, melyben azt mutatják be, hogyan készíthetünk gyorsan és egyszerűen pipálható listákat (például tennivalókhoz vagy egy bevásárlólistához):

Roppant kíváncsiak vagyunk egyébként mekkora csapattal készült az Apple, mert már most több száz megkeresést kaptak, és ez a szám idővel egészen biztosan csak nőni fog – egyébként mi is nagyjából napi százas nagyságrendben kapunk hasonló kérdéseket a különböző csatornákon. A többi Apple-höz köthető Twitter-fiók közel teljes listáját itt lehet megnézni (bár a @SwiftLang például hiányzik), a cég továbbá jelen van a Facebookon is néhány oldallal, de nemrég indítottak egy Snapchat-fiókot a Beats 1-nak, korábban pedig Tumblr-oldalt az iTunesnak.

Forrás: MacRumors. Borítókép: Apple.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!