imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Twitter: kiket követnek az Apple vezetői?


A minap posztolt Tim Cook a Twitter-fiókján két képet a texasi útjáról. Az egyiken az AppleCare austini call centerét látogatta meg, a másikon pedig a szintén itt található Mac Pro gyártósort tekintette meg. Majdnem írtam ezekről egy hírt, de aztán gondoltam nem indítunk „Tim Cook dolgokat néz”-sorozatot.

Viszont ha már erre jártam, gondoltam megnézem kiket is követnek Twitteren az Apple vezetői. Noha ezek céges Twitter-fiókok, és valószínűleg a saját posztjaikat is a marketing-csapat szigorú tekinteteinek kereszttüzében írják – ha egyáltalán ők maguk írják –, talán az, hogy kiket követnek kicsit elárul a magánéletükről is.

 

Tim Cook (@tim_cook)

Tim Cook 37 másik Twitter-accountot követ, míg neki 507 ezer követője van. A techvilágból Satya Nadella (@satyanadella) Microsoft CEO-t követi, rajta kívül gyakorlatilag csak Dick Costolót (@dickc), a Twitter CEO-ját és Aaron Levie-t (@levie), aki a Box felhőszolgáltatást vezeti. Sport terén úgy tűnik a kosárlabdát preferálja Tim, követi az ESPN-t (@espn) és a Duke Egyetem kosárcsapatát (@dukebasketball). Természetesen megtalálhatjuk a többi Apple-vezetőt is a listáján, itt van Phil Schiller, Angela Ahrendts és Eddy Cue is. Politikai nézeteiről annyit tudhatunk meg, hogy a korábbi demokrata elnököt, Bill Clintont (@billclinton) és Ferenc pápát (@Pontifex) követi.

 

Angela Ahrendts (@AngelaAhrendts)

Ő március 25-én posztolt Twitter-en utoljára, tehát még mielőtt elkezdett volna az Apple-nél dolgozni. Szóval nem túl aktív. 94 követett profilja között természetesen megtaláljuk nála az összes Burberry (@Burberry) Twitter-fiókot, és ott van Tim Cook is. Ha hírekre vágyik akkor úgy tűnik a Wall Street Jornalból (@WSJbusiness, @WSJNY), a New York Timesból (@nytimes), Financial Timesból (@FinancialTimes), CNN-ből (@cnnbrk) és CNBC-ből (@CNBC) tájékozódik. Angela a divatvilágból érkezett az Apple-höz, így természetesen érdekli az is, mit ír a Vogue (@BritishVogue, @voguemagazine). Volt egyeteme, a Ball State University több fiókját is nézi, szereti a Starbucks (@Starbucks) kávét, a konkurenciától pedig Bill Gates (@BillGates) és Eric Schmidt érekli (@ericschmidt). Talán utal zenei ízlésére will.i.am (@iamwill) követése, bár meg lennék lepve. Azon viszont nem, ha ő is demokrata, amire Al Gore (@algore) követése utal.

 

Eddy Cue (@cue)

Eddy sem túl aktív az eddigi mindössze 44 tweetjével, viszont 130 másik profilt monitoroz. Ami gyanús, hogy nála is ott van a listában a Box CEO-ja (felvásárlás-szag van a levegőben?), szereti az amerikai focit (@BTSFootball, @Duke_FB), és együtt szurkolnak Timmel a Duke kosárcsapatának is (mindketten ide jártak egyetemre). Eddy kézműves sört iszik (@TheBruery), és imádja a kocsikat. Formula–1-ben egészen biztos, hogy Ferrari-drukker (@InsideFerrari), de ezen kívül is odavan a Ferrarikért (@FerrariUSA, @FerrariMagazine), nem lennék meglepve, ha gyűjtené is őket (@FerrariMkLetter, @cccars). Persze egy igazgatótanácsi tagnak ez szinte kötelessége. Ami még szemet szúrt, hogy – valószínűleg – a fia (@acue) a Dropboxnál dolgozik a Mailbox projekten.

 

Phil Schiller (@pschiller)

Tim Cook után neki van a legtöbb követője, jelenleg kis híján 127 ezer. Vicces, hogy ő is megosztotta azt a TechCrunch cikket, aminek egyszer mi is közöltük a fordítását. Úgy tűnik imádja a kocsikat és az autóversenyt, annyi versenyzéssel kapcsolatos Twitter-fiókot követ, hogy nem is állok neki felsorolni őket. A borítóképe is egy Goodyear abroncs. Azt azért kiemelném, hogy hozzám hasonlóan úgy tűnik, ő is McLaren-szurkoló (@JensonButton, @McLarenF1). Szereti az ismeretterjesztést és a tudományt (@NatGeo, @NASA, @OceanPortal, @sciam). Lehet, hogy Angelável együtt járnak kávézgatni a Starbucksba. A Teslával kapcsolatos híreket is nyomon követi (@TeslaMotors, @elonmusk), és talán nagy vágya egy kis űrturistáskodás a Richard Branson-féle (@richardbranson) Virgin Galactic-kal (@virgingalactic). Szereti a szép órákat (@LangeSoehne, @patekphilippe, @PaneraiOfficial) és a dán dizájnt is (@BangOlufsen).

Legnagyobb sajnálatomra Jony Ive és Craig Federighi nem rendelkezik saját hivatalos Twitter-fiókkal. Jony esetében még érthető is, hiszen általánosságban visszahúzódó és kerüli a nyilvánosságot, de Craigtől szívesen olvasnék a legutóbbi WWDC-n elsütöttekhez hasonló poénokat. Tőlük eltérően mi aktívak vagyunk Twitteren is, szóval ha nem akarsz lemaradni például a legújabb akciókról, kövesd az @istylehu-t!

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!