imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Twitterezőkből csinált iPad reklámot az Apple


Az Apple szerint az iPad Pro remek alternatívája lehet egy-egy gyengécskébb PC-nek. Legújabb reklámsorozatukban Twitter üzenetek alapján próbálnak rávilágítani, hogy akár egy iPad Pro is jobb választás lehet egy irodai Windows laptop helyett.

Az iPad Pro természetesen nem képes egy az egyben kiváltani egy teljesértékű számítógépet. Ellenben rengeteg olyan felhasználó van, akinek nincs is szüksége az asztali operációs rendszerek extráira, illetve a laptopokon lévő rengeteg USB portra és különféle csatlakozókra. Az iPad Pro vaskos üzemideje és kielégítő teljesítménye, a hozzá kapható kiegészítőkkel (Smart Keyboard és Apple Pencil) kiegészülve, elfogadható vetélytársa lehet a hasonló kaliberű PC laptopoknak vagy hibrid számítógépeknek.

iPad Pro

A jegyzeteléshez, rajzoláshoz és a dokumentumok, prezentációk készítéséhez elegendő egy ilyen eszköz. Ugyanakkor nem kell szembenéznünk a legidegesítőbb “Windows-betegségekkel”, mint például a vírusok. Könnyen használható alapvető számítógépes feladatok elvégzésére is, de nem próbál meg laptopként viselkedni, hiszen ugyanazokkal az alkalmazásokkal dolgozhatunk egy sokkal nagyobb kijelzőn, amik elérhetőek akár iPhone-ra is.

2015-ben az iPad Pro megjelenésekor Tim Cook kihangsúlyozta, hogy a cupertinóiak azt remélik, sok felhasználónak kézenfekvőbb lesz egy iPad Prót használni, mint egy PC alternatívát. Szerinte ugyanis annak ellenére, hogy nem egyenértékű egy notebookkal vagy asztali számítógéppel, sokaknál képes lehet kiváltani azt. Egyetemi környezetben is ezt tapasztaljuk, egyre többen hagyják otthon a nehéz és folyton töltést igénylő laptopokat és váltanak valamelyik iPad Pro modellre.

Úgy gondolom, ha rápillantasz egy PC-re, miért is akarnád többé megvenni? De most tényleg, miért vennéd meg? Igen, az iPad Pro egy notebook helyettesítő eszköz nagyon-nagyon sok ember számára. Az emberek el fogják kezdeni használni, és arra a következtetésre jutnak majd, hogy többé nincsen szükségük semmi másra ezen kívül, csak a telefonjukra.

A friss reklámok pedig ezen a gondolatvonalon mennek végig: olyan szituációkat jelentítenek meg, amikor valóban csak egy iPad Pro a megoldás. A dolog pikantériája, hogy valós Twitter üzenetek jelennek meg ezekben a videókban, a tweetek gazdáit viszont színészek alakítják. Ezen kívül nehéz nem észrevenni, hogy ez az “állítás-tagadás/korrigálás”-féle reklámtípus valahonnan ismerős már nekünk az Apple elmúlt 10-20 évéből.

Hát persze, a “Get a Mac” kampány során láthattunk ilyet a 2000-es évek elején, amikor az “árulóvá” avanzsált Justin Long egy Macet, John Hodgman pedig egy PC-t alakított. A közvélemény szerint ezek a reklámok örök klasszikusok maradnak, így az Apple nem igazán nyúlt mellé jelenlegi kampányával sem. Különösen ügyes húzás, ha sikerülne a belépő szintű PC laptopok piacának kárára növelniük a gyengécske tableteladásokat.

Forrás: 9to5mac és The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!