imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Typeface – megfizethető betűkészlet rendező Macre


A Typeface kíváló alternatíva a drágább betűkészlet menedzselő appokkal szemben. De mire is jó egy ilyen alkalmazás?

Néhány napja próbálgatom a Typeface-t, ami relatív kevés használat után is jó alternatívának bizonyult, ha valaki az olcsóbb szegmensben keres betűkészlet rendező alkalmazást. Korábban a FontExplorer X Pro nevű appot használtam, ami jelenleg az egyik legprofesszionálisabb eszköz a témában, ezért rendesen meg is kéri az árát a fejlesztő.

Ez persze rengeteg extrával is jár, és a Typeface kipróbálása után beláttam hogy ezek többségében olyan funkciók, amire egy átlag felhasználónak vagy tervezőnek egyáltalán nincs is szüksége. De mire is jó egy ilyen alkalmazás?

Nos, alapvetően több mindenre is. Saját felhasználásom során organizálásra használom, a tervezési folyamatoknál sokszor szükségeltetik feliratokat használni, legyen szó álló- vagy mozgóképről. Ezek a fajta alkalmazások segítenek átlátni a beűkészletek tulajdonságait, próbálgathajtuk a betűk távolságát, kombinálhatjuk a fekete, fehér és színes változatokat. Ez pedig hozzásegít megérteni a betűk természetét.

Persze, akik sokat dolgoznak különböző készletekkel, azok számára a gyors keresést is elősegítheti egy ilyen app, sőt két nagyon hasonló font összehasonlítására is alkalmas. Ez az a tudáskészlet, amire mind szükséged lehet akkor, ha egy betűkészlet rendszerezőről beszélünk, amiért akár több tíz ezer forintot is fizetnünk kell, teljesen felesleges.

Ne fizess túl sokat az alkalmazásokért, a Typefacet letöltheted a Setappon keresztül is! A havi előfizetésről és a Setapp előnyeiről itt olvashatsz bővebben.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!