imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Úgy néz ki Donald Trump mégsem utálja annyira az Apple-t


Az amerikai elnöki előválasztás során Donald Trump egyszer sem finomkodott, ha az Apple került szóba. Először kívánatosnak tartotta, hogy a „rohadt számítógépeiket” végre az Egyesült Államokban gyártsák, majd az Apple vs. FBI ügy apropóján egyenesen bojkottra buzdított, amíg az Apple nem nyitja fel a iPhone-t. Úgy néz ki, hogy van egy pont, amikor  mégis csak szereti az Apple-t: ha pénzről van szó.

Gyakorlatilag eldőlt, hogy republikánus részről Donald Trump fog versenyezni ősszel, hogy ő legyen az USA soron következő elnöke, úgyhogy az összeesküvés-elméletek kedvelőinek csalódniuk kellett, hogy a tech cégek meg akarják buktatni, nem sikerült. Az biztos, hogy ha tényleg Trump lesz a következő amerikai elnök, akkor az Apple-nek is fel kell készülnie az általa vitt kétkulacsos politikára. Persze, lehet mondani, hogy egy politikus „A”-t mond, „B”-t gondol, „C”-t cselekszik és „D” lesz a végeredmény, és itthon sem idegen jelenség, hogy egyesek képesek totálisan ellentmondani a pár évvel korábbi önmaguknak, de azért mégis ciki, hogy a nagy keménykedő imidzs építése közben kiderült, hogy elég csinos mennyiségű Apple részvény tulajdonosa.

Stock-Market-nasdaq

Az Apple részvényei a rossz második és a még rosszabbnak jósolt harmadik pénzügyi negyedév számai miatt zuhanni kezdtek, és olyanok is megváltak részvényeiktől, mint Carl Icahn. Az olcsó árfolyam viszont azt is jelenti, hogy jó áron lehet bevásárolni, úgyhogy Warren Buffett azonnal vett is egy pakettet egymilliárd dollár értékben, de még Soros György is bevásárolt, igaz csupán 338 ezer dollárért. Trump nemrég nyilvánosságra hozott egy pénzügyi beszámolót, amiből az szűrhető le, hogy most – különböző cégeken keresztül – 1,1 és 2,25 millió dollár között van az az összeg, amit Apple részvényekben tart. Kétségtelen, volt neki már több is 2014-ben, majdnem 6 millió dollárnyi értékben.

A kalandor vállalkozó-politikus a kampányban előszeretettel ütötte azokat a cégeket, akik gyártási részlegeket vittek ki az Egyesült Államokból, azonban a Forbes szépen rávilágított, hogy a kemény szavak ellenére Trump az összes ilyen cégbe befektetett. Így bár erősen kritizálta a Fordot, amiért Mexikóba terveznek gyártósort építeni, azért fél és egymillió dollár közötti részvénnyel csak rendelkezik ott is. Adótervei között szerepel, hogy kötelezné az amerikai cégeket, hogy hozzák haza a külföldön tárolt készpénztartalékukat. Az Apple, a Google, az Amazon és az összes nagy tech vállalat azért nem tesz eleget ennek, mert véleményük szerint brutális és igazságtalan adóval sújtják ezt a tranzakciót. Ha Trump lesz az elnök, akkor ez a forró téma is újra terítékre kerülhet.

Forrás: Apple InsiderForbes

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!