imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Úgy néz ki, Jimmy Iovine elhagyja az Apple-t


A 64 éves, világhírű producer az egyik legnagyobb név volt az Apple zenei frontján. Az ő közbenjárására vásárolta fel a vállalat a Beatset, állítólag nélküle aligha lett volna olyan sikeres az iPod és az iTunes, mint amilyen. Illetve az Apple Music jelenlegi alakulásában is jelentősen segédkezett.

Bár a producer neve valószínűleg kevéssé cseng ismerősen a legtöbb hazai olvasó számára, mégis biztosan mindenki találkozott már a munkásságával. A 64 éves úriember évtizedek óta fontos karaktere a zeneiparnak, úgy is mint producer, mérnök és kiadótulajdonos. Ő alapította az Interscope Records-t, és ott volt a Beats márka születésénél is 2006-ban.

John Lennon, U2, Snoop Dogg, Tupac, Dr. Dre, Eminem, Lady Gaga csak a legismertebb előadók azok közül, akik körül Iovine megfordult az elmúlt évek során, a leggyakrabban produceri minőségben. Tényleg egy igazi nagyágyúról van szó.

Jimmy lovine
Jimmy lovine

Bár már korábban is besegített az Apple-nek, 2014-től, a Beats felvásárlása óta hivatalosan is a vállalat alkalmazottjává vált. Persze ezt Iovine egyáltalán nem bánta, sőt, ő volt az aki meggyőzte Tim Cookot, hogyha nem akarnak lemaradni a zenei piacon, akkor fel kell vásárolniuk a Beatset. Egy interjúban így nyilatkozott erről:

Meggyőztem őket, hogy meg kell venniük ezt a céget. Azt mondtam: nem akarok senki másnak dolgozni. Az Apple-nél akarom ezt csinálni. Tudom, hogy képes vagyok elérni ezt az Apple-nél. Nem akarom árulni a Beatset, hanem ide akarok jönni, Steve cégéhez. Ismerlek titeket; tudom, hogy mire vagytok képesek; tudom, hogy értetek a popkultúrához. Azt is tudom, hogy van egy kis hiányosság nálatok a zene terén – hadd segítsek betömni ezt a rést. Ez két évvel azelőtt volt, mire végre igent mondtak. […] Steve halála, és a streaming felemelkedése után láttam, hogy szükségük van valamire. És a Beats Music pont passzolt a képbe.

Jimmy Iovine, Tim Cook, Dr. Dre és Eddy Cue.

Mint tudjuk, nagyon igaza volt. Amióta a Cupertinónak dolgozik, az Apple Music 30 millió előfizetővel lett gazdagabb, illetve az ő ötlete volt, hogy ne csak és kizárólag a zenei irányba menjenek el. Ahogy mondta: “többre van szükség egy rakás számnál és pár lejátszási listánál”. Így ő felelt például a Planet of the Apps és Carpool Karaoke sorozatokért is.

Láthatjuk tehát, hogy Iovine erősen szerves részét képezte az Apple jelenének. Éppen ezért is lehet különösen fájó a vállalat számára távozása. Bár hivatalos forrásból még nem került megerősítésre a hír, de már a Hits Daily Double, a Billboard és a Bloomberg is megírta, hogy értesülések szerint igaz a pletyka.

Ha minden igaz, Iovine augusztusban fog távozni, miután megkapta az utolsó neki járó részletet is a felvásárlásból. Az okok egyelőre nem tisztázottak, a Bloomberg szerint belső ellentétek is közre játszhattak, a lap tudomása szerint ugyanis Iovine többször is összecsattant más vezetőkkel, például a Szolgáltatások csapat fejével, Eddy Cue-val. Ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy Iovine augusztusra már túl lesz a 65. életévén is, simán elképzelhető, hogy egyszerűen csak nyugdíjba megy.

Jimmy Iovine, Bono, Steve és The Edge 2004. október 26-án.

Akárhogy is, az biztos, hogy nagy veszteség lesz az Apple-nek. Noha ha úgy nézzük, a legfontosabb feladatát már teljesítette: újra felrakta a vállalatot a zeneipari térképére…

Forrás: Engadget

Ha már a zenánál tartunk, épp akad egy pár szuper B&O Play termék a webshopban, amelyeket jelentős kedvezményekkel vihettek most haza.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!