imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Úgy szokás, hogy nem szokás


Megtört már az újévi fogadalom vagy még mindig tart a varázsa? Minden szkepticizmus nélkül következzen néhány tipp arra az esetre, ha úgy érzed új szokásokat honosítanál meg az életedben.

Irány a mókuskerék!

Erről már sokszor beszéltünk, de nyilván, minél rendszeresebb egy szokás, annál könnyebb valóban elkezdeni ragaszkodni hozzá. Amit akár óránként vagy naponta csinálsz sokkal előbb részed lesz, mint ami havonta egyszer kerül sorra, persze az is szép lassan integrálódik, de valószínűsíthetően több idő kell hozzá.

Az App Store tele van olyan alkalmazásokkal, melyek különböző szempontok szerint segítik újabb és újabb szokások meghonosítását életedben. Lássuk, miből élünk!

Chains.cc

Chains.cc gyakorlatilag Seinfeld módszerének elektronikus változatát kínálja. Jerry Seinfeld író erre az alábbi nagyon egyszerű módszert találta ki: fogott egy fali naptárat, és egy piros filcet, és minden nap, amikor elvégezte írói feladatait, egy piros ikszet tett a naptárban. Ez néhány nap után elkezd egy szép piros láncot alkotni, és onnantól már csak egyetlen feladat van hátra: ne törd meg a láncot! Ahányszor teljesíted a feladatod, a láncod mindig tovább nő, ezzel is motiválva téged.

Az alkalmazás használata nagyon intuitív, előny, hogy online és offline is működik, így mindig, minden körülmények közt jelölheted elért teljesítményed.

Töltsd le a Chains.cc-t az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – 699 Ft)

Simple Habit Tracker

Ahogy a nevei mutatja, egyszerű, mégis tele van érdekes funkciókkal. A Simple Habit Tracker használata remek választás lehet azok számára, akik még inspirációt keresnek a változáshoz. Hiszen az alkalmazás több mint 200 új szokást tár fel a használója előtt. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ingyenesen elérhető.

Töltsd le a Simple Habit Trackert az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – ingyenes)

Habit-Bull

Ha szereted a számadatokat és kimutatásokat, akkor ez tuti a te appod. Tele van csomó apró kis részlettel, amivel testre szabhatod az appot. Jöjjenek a legjobb funkciók:

 • többféle ismétlődő szokást is lehet vele egyszerre nyomon követni a saját naptárában
 • megjeleníti a sikerességi %-ot
 • többféle célt is kitűzhetsz
 • random motivációs üzeneteket dob fel
 • nagyon szépen megrajzolt grafikonokon követheted a teljesítményed
 • rendszeresen nyaggató emlékeztetők, ha nem teljesítetted a kiszabott feladatod
 • eszközök közti szinkronizálás támogatása
 • biztonsági mentés a felhőben

A Habit-Bull letöltése az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – ingyenes, iAP)

Momentum Habit Tracker

A Momentum számtalan hasznos funkcióval bír, mely kifejezetten ideálissá teszi az alkalmazást szokásaid nyomon követésére. Az ingyenes verzióban hármat vihetsz fel belőlük, míg a prémium verzióban már végtelen számú lehetőség áll rendelkezésedre.

 • rendíthetetlen emlékeztetők
 • megjelenített napi számláló az app ikonjánál
 • rugalmas időzítési lehetőség
 • Exceles export lehetőség
 • iCloud szinkronicáció

Töltsd le a Momentum Habit Trackert az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – ingyenes, iAP)

Habitica

RPG-játék ötvözve a való világgal? Simán! Céljaid teljesítésével fejlesztheted játékos karaktered, akivel aztán különböző küldetéseken vehetsz részt. Ha viszont nem teljesíted a kiszabott feladataid, az ő fejlettségi szintje is elkezd hanyatlani. Kicsit olyan, mintha a Tamagochidat kéne életben tartanod. Az biztos, hogy nem egy sablonos motivációs és task manager appról beszélünk.

Töltsd le a Habiticát az App Store-ból (iPhone, iPad, iPod touch – ingyenes, iAP)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!