imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Új AirPods 2 és AirPods Pro firmware érkezett


Bár nem tudjuk pontosan, milyen fejlesztéseket tartalmaz, érdemes lehet ellenőrizni vagy épp előrébb hozni a frissítést.

Az AirPods ugyan nem rendelkezik olyan komplex operációs rendszerrel, mint az iOS vagy a macOS, a szoftverén ennek ellenére folyamatosan dolgozik az Apple, és ad ki rá firmware frissítéseket. Előbbiekkel ellenentétben ezekről hivatalosan nem tudunk semmit, de általában teljesítmény javulást hoznak, illetve egy-egy adott bug megszűnését.

A most kikerült legrissebb 2C54 verziószám egyaránt érkezik majd az AirPods 2 és AirPos Pro eszközökre. A korábbi  2B588 sorszámú frissítést csak az AirPods Prók kapták meg, így az AirPods 2-k eddig a 2A364 verziószámú firmware-t használták/használják. Abban az esetben, ha valami apró bugot produkál a te eszközöd, lehet, hogy ez a frissítés fog épp segíteni.

Azt, hogy a te AriPodsodon épp melyik firmware fut, az alábbiak szerint tudod ellenőrizni:

  1. Csatlakoztasd az AirPodsod egy iOS eszközhöz (iPhone vagy iPad). Ha macOS vagy Android eszközzel szoktad használni, a frissítéshez akkor is iOS eszközre lesz szükséged.
  2. Lépj be a Beállításokba
  3. Menj az Általános menüben az Infóba (legfelső elem)
  4. Itt válaszd ki az AirPodsod (elsődleges blokk felett)
  5. Itt megtekintheted a firmware-verziót

Bár hivatalos módszer nincs rá, a frissítéseknek automatikusan kell valamikor megtörténnie. Az általános nézet az, hogy csatlakoztasd az AirPods tokját egy áramforráshoz, tartsd az iOS eszközhöz közel, majd várd, hogy megtörténjen. Arról nem találtunk információt, hogy vezetékmentes töltőn működik-e, de elviekben nem kéne, hogy ez gondot okozzon.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!