imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Új antenna kialakítással jöhet jövőre az iPhone SE 2


Igen-igen, heti szinten jönnek a hírek, hol pro, hol kontra megerősítendő az iPhone SE 2 érkezését (vagy nem érkezését). Most Ming-Chi Kuo hozott újra infókat a 2020 elején érkező készülék kialakításáról.

A mostani riport a Folyékony Kristályos Polimer (Liquid Crystal Polymer – LCP) használata köré csoportosul, melyet már korábban is alkalmazott a vállalat termékeik készítése során.

Ha hozzám hasonlóan te sem tudsz túl sokat az LCP-ről, akkor itt egy kis gyors kitekintés az anyag mibenlétéről:

Az LCP (folyadékkristályos polimerek) olyan sajátos szerkezetű, nagyteljesítményű műanyag-család, amelyek hosszú, merev, rúdszerű, nagymértékben orientált molekulákból épülnek fel. Az LCP anyagok tulajdonságait folyadékkristályos szerkezetük határozza meg. A rúdszerű molekulák a fröccsöntés vagy extrudálás során az áramlás irányába rendeződnek be. Az LCP anyagok (folyadékkristályos polimerek) egyedi szerkezetük miatt szupergyors fröccsöntési ciklusokat tesznek lehetővé, különösen a vékony részeken.

A vállalat az új LCP-vel helyettesíthetne régi anyagokat, többek közt az antennák becsatornázását is. Kuo úgy hiszi a 2020 elején érkező iPhone készítése során a vállalat egyik beszállítója a Murata már kész arra, hogy ilyen technológiával készült antenna komponensekkel lássa el a vállalat.

Az LCP anyagából kifolyólag egészen olcsó gyártási költségű anyagok közé tartozik és olyan elektromos tulajdonságokkal felruházott, mely alkalmassá teszi használatát az antenna-szerkezetek készítése során. Minden rádiófrekvenciát átenged, kevés jelveszteséget okoz, ez által tökéletesen alkalmas akár az RFID tagek jeleinek közvetítésére is.

Ennél több és kézzelfoghatód információ azonban nem igazán érkezett eddig a vitatott sorsú iPhone SE 2-ről.

Forrás: Apple Insider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!