imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új antennatechnológiára térhet át az Apple


Ming-Chi Kuo információi szerint a motorháztető alatt jelentős változás fog történni a következő iPhone-generációnál. És a felhasználók ebből valószínűleg semmit nem fognak érzékelni. Jó esetben legalábbis…

Az ismert elemző, Ming-Chi Kuo legújabb, befektetőknek szánt közleményében egy jelentős, ám legtöbbünk számára mégis észrevehetetlen tehnológiai átállásról beszélt, amely a jövő évi iPhone-okat érintheti majd. Jelentős, mert az antennát érinti, márpedig az okostelefon elvégre azért mégiscsak egy telefon, így nagyon nem mindegy, hogy mi fogja a szignált.

Az iPhone 4 óta ezt különösen jól tudjuk.

Jelenleg az Apple úgynevezett Liquid Crystal Polymer (LCP) technológiát használ az iPhone-okban. Az iPhone XR, iPhone XS és XS Max például készülékenként 6 darab ilyen antennával büszkélkedhet. A 2019-es iPhone-okban az elemző tudomása szerint azonban már csak 2 LCP marad, a maradék 4 pedig Modified PI (MPI) technológiájú lesz.

Ez elvileg körülbelül pontosan ugyanazt tudja majd mint az LCP. Ugyanolyan érzékeny, ugyanúgy képes lesz majd az 5G-re és minden hasonló. Joggal merül fel tehát a kérdés, hogy akkor meg mégis minek cserélni? Nos, erre nem a felhasználók miatt van szüksége az Apple-nek, hanem azüzelti stratégiája miatt.

Kuo szerint ugyanis a vállalat nincs túl jó tárgyalási pozícióban a meglévő LCP beszállítókkal, újakat pedig nem igazán lehet szerezni, mert meglehetősen bonyolult az gyártás és csak kevesen képesek rá. Másrészről meg az LCP érzékeny dolog, így a termelési arány is alacsony.

Ezzel szemben 2019-re az Apple 5 MPI gyártót is maga mellé tud állítani az elemző értesülései szerint, erősebb tárgyalási pozícióba hozva magát ezzel, nem mellesleg pedig az árakat is meg tudja versenyeztetni.

Lehet tippelni, hogy a bekerülési költségek csökkenéséből mennyit fognak érezni a felhasználók…

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!