imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Új anyaghasználattal hódíthat az idei Apple Watch


Ahogy közeledik a szeptemberi Keynote, a sajtó annál szorgalmasabban foglalkozik az új iPhone modellekkel és az azokat körülvevő pletykákkal. Némi aggodalomra adhatott okot, hogy az Apple Watch-ról azonban semmit nem hallhattunk, egészen mostanáig. Az utóbbi napokban viszont elkeztek záporozni a hírek okosóra fronton is, és úgy tűnik, az Apple idén is tartogat számunkra meglepetéseket.

A héten már írtunk róla, hogy az iHelp BR egy igen furcsa dologra bukkant az új iOS 13 bétában, aminek erősen köze lehet az idei Keynote időpontjához. A cég nem maradt rest, és elkezdte tesztelni a WatchOS 6 új, fejlesztőknek szánt verzióját is, amelyben ugyancsak találtak érdekességeket. Ugyanúgy, ahogy előzőleg, itt is képernyőfelvételeket találtak, ami az okosóra esetében új anyaghasználatra enged következtetni.

Konkrétan két felvételről beszélhetünk, melyek közül mindkettőn helyet kap a “DESIGNED BY APPLE CALIFORNIA” felirat, azonban nem ez az érdekes, hanem a szövegek másik fele. Egyiken a “44MM TITANIUM CASE”, másikon pedig a “44MM CERAMIC CASE” felirat olvasható. Ming-Chi Kuo még februárban beszélt arról, hogy az Apple Watch termékpaletta kegészülhet egy kerámiaházas kivitellel is, ami csak tovább erősítheti a kiszivárgott felvételek hitelességét. A képek alapján felmerülhet a kérdés, hogy miért csak a 44 mm-es változat kaphatja meg az új anyagokat, azonban az iHelp BR csapata állításuk szerint a 40 mm-es verzió kapcsán is találtak hasonló utalásokat, azonban azokat sajnos nem osztották meg velünk.

Az Apple Watch-ok esetében egyébként a két anyag közül az egyik biztosan nem ismeretlen, hiszen még a Series 2-nél a vállalat kiadta az Edition típusmegnevezéssel ellátott variánsokat is, amelyek kerámiaházzal rendelkeztek. Az árukat 1299 $-ra lőtték be, azonban – vélhetőleg a nagy érdeklődés hiányában – a Series 3 esetében már inkább elhagyták változatot, és ezzel együtt az anyag használatát is, legalábbis a ház esetében, hiszen az okosórák hátlapja minden szériánál ugyanúgy kerámiából készül.

A titániumot viszont az Apple Watch-ok esetében még sosem használta a vállalat. Úgy tűnik, hogy az anyag mostanság meglehetősen népszerű az Apple-nél, hiszen az Apple Card-ot is ugyanebből a fémből készítik. Több kérdés is felvetődött a felhasználók részéről a titánium kapcsán, például az, hogy ez egy újabb párhuzamos modellváltozat lesz, vagy esetleg a rozsdamentes acél variáns helyét veheti-e át.

Továbbá jogos felvetés lehet az is, hogy az Apple vajon az előző, de még futó szériák esetében is elérhetővé teszi-e majd az új anyagokat, vagy csak a most érkező Series 5-nél. Nos, egyelőre ezeket nem tudhatjuk, azonban ha ilyen tempóban jönnek a hírek, esélyes lehet, hogy ez ügyben is valaki elhint majd egy kis információt. Sajnos még mindig elég keveset sejthetünk az idei Apple Watch-okról, és csak ezekre támaszkodhatunk, de reméljük, a közeljövőben ez változni fog.

Ami viszont meglehetősen valószínű az az, hogy a wearables kategóra királyának új verziójáról a szeptemberi Keynote-on rántják majd le a leplet az iPhone-ok új generációjával együtt, valamint az, hogy – Ming-Chi Kuo információi szerint – marad az OLED kijelző, és a métervariánsok is, azonban a megjelenítőt már nem csak az LG gyártja majd egyedül, hanem a Japan Display is megjelenik mint beszállító, körülbelül 15-20%-os hányadban.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!