imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Apple billentyűzet és Magic Mouse 2 érkezik


Idén tavasszal már a fél világ bedőlt egy hírnek, amikor arról írtak, hogy érkezik a világítással is rendelkező frissített Apple keyboardról. Nemsokára viszont tényleg jön az új Bluetooth klaviatúra és a Magic Mouse 2 is.

Legutóbb még világítós billentyűzetről szóltak a hírek, de végül kiderült, hogy csak az Apple webshop képekért felelős munkatársai hibáztak, és rossz grafikai elemeket használtak bizonyos országokban. Pedig nem lett volna rossz egy ilyen billentyűzet:

Világíót Apple Wireless Keyboard jön?

 

Az FCC (Federal Communications Commission) jóváhagyásra benyújtott dokumentumok alapján, most viszont biztos, hogy érkezik egy új billentyűzet, és egy megújult egér is, mely a Magic Mouse 2 nevet kapta.

Mind az Apple BT keyboard, és a Magic Mouse is most még Bluetooth 2.1-et használnak, de az új generációk Bluetooth 4.2-es szabvánnyal kommunikálnak majd, melynek köszönhetően tovább bírhatják üzemidővel.

Apple Keyboard 2

Bár a borítókép csak illusztráció, az új Bluetooth billentyűzetről több érdekesség is kiderül. Ahogy a lenti képen is látszik, az új billentyűzet egészen máshogy néz ki alulról, mint a jelenleg is kapható verzió. Ebből kiindulva, feltehetőleg elhagyják a felül kicsit hordósított formát, melyre a tápellátásra szolgáló ceruzaelemek miatt volt szükség, és inkább egy saját belső akkumulátor gondoskodik majd az energiaellátásról. A nagy kérdés ami sajnos nem derül ki a tervekből, hogy lesz-e beépített világítás, illetve megkapja-e a MacBookban bemutatott Butterfly billentyűket. Sajnos a választ egyik kérdésre sem tudjuk, de ha tényleg rendelkezik belső akkumulátorral, akkor elképzelhető, hogy lesz elég kapacitás a billentyűzet háttérvilágítására is. Ugyancsak a beépített akkumulátorból kiindulva, talán szükség lesz az igen kis helyet foglaló “Pillangó” billentyűkre is, hogy több hely maradjon az akkumulátoroknak.

wireless-keyboard-fcc-800x345

A termékleírás már meg is van, ha esetleg tényleg a MacBook billentyűit kapjuk:

Teljes méretű billentyűzet. Kis helyen is elfér. Az új klaviatúra minden egyes billentyűjét, és azok működését is újraterveztük. Így nemcsak sokkal vékonyabb lett, de gépelni is könnyebb, pontosabb és élvezetesebb rajta.

pillango

Apple Magic Mouse 2

A kiszivárgott dokumentumok miatt biztosra vehetjük egy megújult Magic Mouse érkezését is, mely egyszerűen a Magic Mouse 2 nevet kapta. Az egér esetében még kevesebbet tudunk, de a lenti kép alapján nem kizárt, hogy ez a kiegészítő is beépített akkumulátorral érkezik majd. Sajnos az nem derült még ki, hogy vajon lesz-e Taptic feadback vagy Force Touch a frissített Magic Mouse-ban. Remélhetőleg igen, hiszen ha az Apple Watch-ban elfértek ezek az újdonságok, akkor egészen biztos, hogy az egérben is jutna nekik hely, ráadásul a Force Touch elég jól kibővítené a rendelkezésre álló gesztusok számát.

magic_mouse_2_fcc
Az biztos, hogy az új kiegészítők érkeznek, hiszen az FCC már teszteli őket. A kérdés már csak az, hogy mikor mutatja be ezeket az Apple. Talán nem nagy bátorság, ha az ősszel esedékes iMac frissítésre fogadunk. Reméljük az Apple nem lesz szűkmarkú, és a fenti funkciók nagy részét belepakolja az új kiegészítőkbe.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!