imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Új Apple hardver érkezhet?


Újabb részletek derültek ki az iOS legújabb bétájából. Utalások egy új nyomkövető eszközre, szó szerint pontosabb kép az új Find My appról. Forrás: Egy pletykás IOS béta.

Az Apple még a WWDC-n bemutatta, hogyan alakítja át a Keresés (Find My iPhone) alkalmazását és hogyan olvasztja egybe a Barátok (Find My Friends) alkalmazásával. Mindezt egy olyan módszerrel, amiben idegen Apple eszközök segítenének be egy biztonságos bluetooth jellel.

Így elméletileg hatótávon kívüli, Wifitől és mobilhálózattól elzárt eszközöket is meg lehet majd találni. Abban a szellemben gondolkodott az Apple az új alkalmazással, hogy mindent egy helyen keressen a felhasználó, legyen az egy ember, eszköz, vagy akár egyéb tárgy.

Igen, tárgy! Egyre biztosabb, amit még a 9to5Mac-es Guilherme Rambo írt meg április 17-én, miszerint az Apple dolgozik a Tile tracker-hez hasonló nyomkövető eszközön. Az iOS 13.1 bétájának kódjában találtak egy képet, amin egy köralakú tárgy látható közepén egy Apple logóval.

Azért lenne szuper ez a kis köralakú nyomkövető eszköz, mert az Apple saját rendszerén belül tudnánk követni, merre vannak a fontosabb kulccsomóink, a pénztárcánk és bármi, ami pánikot kelt, ha már második másodperce nem találod.

Erre megerősítés egy másik kép, amin az alkalmazás kezelőfelülete virít teljes pompájában. Itt a harmadik menüpont, az “items” sejteti, hogy felszerelkezve az Apple nyomkövetőivel egyéb dolgainkat is tudjuk monitorozni az új iOS megérkeztével:

A felhasználók értesítést kaphatnának arról, hogy az adott tárgytól túl messze kerültünk. Ha szükséges, egy gombot megnyomva a nyomkövető eszköz jól hallható hangot ad ki, hogy megtalálhassuk a keresett tárgyat. Beállíthatunk olyan helyeket, ahol nem értesít az alkalmazás, ha az adott biztonságos lokáción – mondjuk otthon – hagyjuk a kulcsokat, vagy bármi mást. Megoszthatjuk ezek helyzetét családtagokkal, barátokkal, az iOS béta forrásában találtak alapján.

Amennyiben nem találjuk az adott eszközt, tárgyat, beállíthatjuk eltűntnek. Ha ezt követően egy másik iPhone felhasználó megtalálja vagy nagyon közel van hozzá, megkapja a tulajdonos kontakt infóit és ugyanígy értesítve lesz a tulajdonos is, hogy a keresett dolgát megtalálták. Reméljük, hogy akár ő is megkaphatja a megtaláló kontaktját.

Ez a kép fogadhat az új app első megnyitásakor

Továbbá AR funkcióval is bővülhet a Find My. Ezt sejteti egy kép és egy mondat a béta kódjában: “Walk around several feet and move your iPhone up and down until a balloon comes into view,” – azaz “Sétáljon körbe néhány lépést, mozgassa fel-le az iPhone-ját egészen addig, amíg egy lufi fel nem tűnik a képen.” Ez segíthet pontosan megtalálni, amit keresünk.

Hasonlóan árulkodó mondatot találtak még a bétát boncolgatva, miszerint: “csavarja le a tárgy hátulját és vegye ki belőle az akkumulátort”. Ez vélhetően az Apple készülőben lévő nyomkövetőjére utal. Ebben az esetben mondjuk egy laposelem szolgálhatna akkumulátorként.

Az viszont döbbenetes, hogy miket kihámoznak és mennyi minden kihámozható az utóbbi években az új szoftverek kódjából. Ha minden ebben a formában teljesül, szerintem nem panaszkodhatunk.

Nektek mennyire lenne hasznos az új Find My? Kíváncsian várom a véleményeteket.

Forrás: Macrumors, 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!