imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új napelemfarmot épít az Apple Észak-Karolinában


Száz hektár földet vásárolt nemrég az Apple az észak-karolinai Claremont városától, hogy egy új, 17,5 megawatt teljesítményű napelemfarmot építsenek. A várható építési költségek mindegy 55 millió dollárra (12,5 milliárd forintra) rúgnak majd. A napelemfarm 75 új munkahelyet is biztosít a helyiek számára.

Pár éve a Greenpeace nagyon csúnyán lehúzta az Apple-t, már ami a cég környezettudatosságát illeti. A legtöbben úgy gondoltuk, hogy a kaliforniai óriás erre csak legyint egyet, sok mindenkinek nekitámadnak a zöldek, és általában nem sokan reagálnak erre érdemben. Az Apple viszont egy teljesen új irányban indult el ezek után – hogy a Greenpeace hatására-e, vagy sem, az ebből a szempontból lényegtelen. A lényeges, hogy mára az Apple lett az egyik legzöldebb technológiai cég.

Az összes adatközpontjuk 100%-ban megújuló energiaforrásokból „táplálkozik”, vagyis az iCloud szervereit napenergia és biogáz hajtja, a céges létesítmények pedig 94%-ban használnak megújuló energiaforrásokat. A nem túl távoli jövőben pedig az amerikai Apple Store-ok is az Apple saját környezetbarát(abb) erőműveitől kapják majd az üzemeléshez szükséges energiát.

Apple napelemfarm

A mostani napelemfarm lesz a harmadik a környéken, várhatóan 5 éven belül készül el teljesen. Az 1,4 millió dollárért megvásárolt ingatlan egy részét az Apple visszaadja a városi tanácsnak rekreációs célokra, vagyis parkokat és sétányokat építenek ki a helyi lakosok számára – az Apple költségén. Az észak-karolinai Maidenben található iCloud adatközpontot már eddig is két, egyenként 20 megawatt teljesítményű napelemfarm látta el energiával.

Úgy tűnik, az Apple elég komolyan veszi a környezetvédelmet (Amerikában legalábbis), nemrég még külön részt is szenteltek az ezzel kapcsolatos törekvéseiknek az Apple weboldalán, illetve egy videót is bemutattak „Better” címmel.

Forrás: AppleInsider, képek: Apple.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!