imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Új Apple-reklámkampány indult Japánban


Az Apple rendszeresen indít el különböző tematikus reklámkampányokat, gondoljunk csak az iPhone 5s „Powerful” nevű sorozatára, ahol azt mutatták be, a különböző alkalmazások segítségével mennyi mindenre használhatjuk az iPhone-unkat. Most Japánban indítottak el egy hasonló kampányt.

A szlogen ezúttal „Kezdj valami újat!”, és egyelőre csak a japán Apple-honlapon érhető el, a képek elnevezése alapján pedig az új év alkalmából készítette el a weboldalt a cég. Ezúttal olyan művészeti alkotásokat – rajzokat, illusztrációkat, fotókat és videókat – tekinthetünk meg, melyek készítéséhez valamilyen Apple-készüléket használtak fel az alkotók. Az Apple ezt írja:

Minden itt látható munka Apple-termékekkel készült, a szerte a világban megtalálható tehetséges Apple-felhasználók által. Kézzel, ecsetvonásonként, pixelenként, képkockánként. Azzal, hogy bemutatjuk ezeket a munkákat, reméljük, hogy te is kedvet kapsz, hogy saját kezűleg alkoss valami újat.

Az első fotót Austin Mann készítette a VSCO Cam alkalmazás segítségével. Austin épp Izland partvidékeit járta, amikor a sűrű ködnek és a napfénynek köszönhetően olyannak mutatta magát a képen szereplő gleccser, mint amit sosem látott korábban. Mivel a fotós felszerelése a kocsijában maradt, Austin az iPhone 6 Plust vette elő a zsebéből a panorámafotó elkészítéséhez, az utómunkát pedig a VSCO Cam segítségével végezte el.

Austin Mann fotója. Felhasznált eszközök: iPhone 6 Plus és VSCO Cam.
Austin Mann fotója. Felhasznált eszközök: iPhone 6 Plus és VSCO Cam.

A következő képen „festményeket” láthatunk, amit Nomoco készített, az iPad Air 2-je és a Brushes 3 alkalmazás segítségével. Nomoco szerint az, hogy az ujját használja a festéshez, teljesen egyedi hangulatot kölcsönöz a képeknek, az iPaden pedig természetesnek hat az ujjunkkal alkotni.

Nomoco festményei. Felhasznált eszközök: iPad Air 2 és Brushes 3.
Nomoco festményei. Felhasznált eszközök: iPad Air 2 és Brushes 3.

A brazil fotós, Marcelo Gomes egy iPhone 6 Plus-t és a Slow Shutter! appot használja az egyedi fotói elkészítéséhez. Marcelo mindig is irigyelte a festőket, így fotói leginkább absztrakt festményekre hasonlítanak. A fotókat úgy készíti, hogy színes papírokat tesz egymásra, majd hosszú záridővel dolgozik, és a fotó elkészítése közben kicsit mozgatja az iPhone-t.

Marcelo Gomes
Marcelo Gomes fotói. Felhasznált eszközök: iPhone 6 Plus és Slow Shutter!

Csingjao Kuo a kínai holdújév időszaka alatt rajzolt le egy élettel teli kínai utcácskát az iMacjén az iDraw alkalmazás segítségével.

Jingyao Guo rajza. Felhasznált eszközök: iMac és iDraw.
Csingjao Kuo rajza. Felhasznált eszközök: iMac és iDraw.

A fentieken kívül még számos más rajzot, fotót és videót nézhetünk meg az Apple japán weboldalán. Szerintem érdemes végigböngészgetni őket, vannak köztük tényleg ötletes és jó alkotások. Íme pár további ízelítő:

Christian Weber fotói. Felhasznált eszközök: iPhone 6 és VSCO Cam.
Christian Weber fotói. Felhasznált eszközök: iPhone 6 és VSCO Cam.
Roz Hall rajzai. Felhasznált eszközök: iPad Air 2 és Procreate.
Jimmy Chin fotói. Felhasznált eszközök: iPhone 6 és Kamera alkalmazás HDR módban.
Jimmy Chin fotói. Felhasznált eszközök: iPhone 6 és Kamera alkalmazás HDR módban.

A fenti kampányt egyelőre én csak a japán Apple-oldalon találtam meg amikor az idei helyi Lucky Bag promóció részletei után kutakodtam, az elnevezés és a szlogenek alapján azonban lehet, hogy az új év alkalmával a többi országban is elindul a „Kezdj valami újat!”

Forrás és képek: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!